Bursa Büyükşehir'den Çiftçiye Siyez Buğdayı Desteği

6.png

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçiye Destek: Siyez Buğdayı Alımı Gerçekleştirildi



Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçelerinin kalkınması ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla önemli bir adım attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles ilçesi Yazıbaşı köyünde düzenlenen törende, Bursalı çiftçilerden siyez buğdayı alımı yapıldığını duyurdu. Modern buğdayın atası olarak kabul edilen siyez buğdayı, ata tohumu olarak biliniyor ve buğdayın atası olarak kabul ediliyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarımda ürün kalitesini artırmak ve çiftçilerin hak ettiği değeri almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce kavun ve karpuz üreticilerine destek veren belediye, bu kez Keles ilçesi Yazıbaşı köyündeki çiftçilerden doğrudan siyez buğdayı alımı yaptı. Törende köylülerle bir araya gelen Başkan Bozbey, siyez buğdayından yapılan gözlemelerin tadına bakarak vatandaşlarla kahvaltı yaptı.


Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma verdiği desteklerden bahseden Bozbey, fide-fidan temininden ekipman desteğine, üretimden satış ve pazarlamaya kadar her alanda çiftçilerin yanında olduklarını belirtti. Siyez buğdayı alım töreninde konuşan Başkan Bozbey, çiftçilerin emeğini ve karşılaştıkları zorlukları çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Biz köylü doğduk, köylü öleceğiz. Emeğin ne olduğunu biliyoruz ve çiftçimizin ürününü tarlada bırakmamak için mücadele edeceğiz” dedi.


Çiftçilere sulama boruları, mazot ve gübre desteği sağlamak amacıyla fabrika kurulumlarına başlandığını söyleyen Bozbey, siyez buğdayının yanı sıra çörek otu ekimi konusunda da destek vereceklerini belirtti. Tarım AŞ bünyesinde oluşturulan danışma kurulu ile çiftçilere pazar payı yüksek ürünlerin ekilmesi konusunda rehberlik edileceğini söyledi. Başkan Bozbey, “Toprak çok kıymetlidir. Yarın daha kıymetli olacak. Topraklarınızı satmayın, biz size destek olmaya devam edeceğiz” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, siyez buğdayı alımıyla çiftçilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Ata tohumu olan siyez buğdayının gelecekte daha fazla ekilmesi hedeflenirken, BESAŞ tarafından bu buğdaydan yapılacak ekmeklerle tüketicilere sağlıklı ürünler sunulacak. Başkan Bozbey, çiftçilerin emeklerinin sofralara ulaşacağını ve zarar etmeyecekleri bir fiyat politikasıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
 

Benzer Konular