Manisa'nın Üzümü 14 Büyükşehirde İlkokullara Dağıtılacak

6.png

Manisa'nın Üzümü 14 Büyükşehirde İlkokullara Dağıtılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, üzümün katma değerini artırmak amacıyla hazırladıkları projeyi açıkladı. Bu proje kapsamında 25 gramlık paketler halindeki üzümler, 14 büyükşehrin ilkokullarında dağıtılacak. Bu girişim, hem üreticiyi hem de TARİŞ'i desteklemeyi amaçlıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, Genel Müdür Hasan Özer Orhan ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan görüşmede, Manisa tarımının geliştirilmesi için yapılabilecek projeler ele alındı. Başkan Zeyrek, "Manisa'nın simgesi olan üzümün katma değerinin artması için 14 büyükşehire yönelik projelerimiz var. Proje kapsamında 25 gramlık paket halindeki üzümleri ilkokullarda dağıtmayı planlıyoruz. Bu projeyi İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm büyükşehirlere taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Projenin Kapsamı ve Hedefleri​

Başkan Zeyrek, projenin genişlemesiyle birlikte hem üreticinin hem de TARİŞ'in kazanacağına vurgu yaparak, "Üzümü yeni pazarlara taşıyabilirsek hem TARİŞ'in hem de üreticinin ayakta durması mümkün olacak" şeklinde konuştu. Bu proje, Manisa'nın ünlü üzümünün daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, tarımsal ürünlerin katma değerini artırmayı amaçlıyor.

TARİŞ'in Görüşü​


TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen ise, "Artık üzümü ham maddeden kurtarmamız lazım. Mamul tarafına geçmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek çiftçi de kurum da ayakta kalacak" dedi. Şen, üzümün sadece ham madde olarak değil, işlenmiş ürün olarak da piyasada yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Bu proje, Manisa'nın tarımsal üretimini ve ekonomisini olumlu yönde etkileyecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Üzümün ilkokullarda dağıtılması, hem sağlıklı beslenmeyi teşvik edecek hem de yerli üreticilerin desteklenmesine katkı sağlayacak. Başkan Zeyrek'in liderliğinde yürütülecek bu proje, diğer büyükşehir belediyeleri tarafından da örnek alınabilecek nitelikte.