Kuru Tarımda Üretim Ne Kadar Mantıklı !


Bu sene gübre fiyatları gerçekten aşırı yükseldi. Ürünlerimizin değeri bu kadar artmadı. Yapılan işçilik ve emeğimiz bedavaya gidiyor. Sizlerin arazisi yanında benim çok az yerim var. O yüzden ben, bu sene bu maliyetlerle ekmeyi düşünmüyorum. Tabi bende şartlar kuru tarım üzerine, dolayısıyla karlılık çok az. Hem tarla dinlensin. Hemde gübre, tohum ve diğer giderleri hep kredi kartı, taksit ve veresiye ile yapmam gerektiğinden bana bu sene ekmek mantıklı gelmedi. Bu sene böyle geçsin bakalım. Seneye tekrar değerlendiririz.

Bu sene harcayacağım maliyetler yerine "ETH" alıp kafam rahat uykuya yatmak daha mantıklı geliyor.

Not: 21.09.2021 Salı saat 03:24 ETH fiyatı 24.622 TL . Bu bilgi burada kalsın.
 

Resimler ve ekler

  • 21092021-0324 saat ETH fiyatı.jpg
    21092021-0324 saat ETH fiyatı.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
Az önce tkk dan 1100 kg tohum 750 kg gubre aldim
18 dekar kirac
25 dekar sulu yere ekicem
Tohum 5.05 tl
Gubre 4.10 tl
Agustos vadeli
Ne ekeceksin, sence hersey iyi gitse ne kazanir? Hesabi boyle yaparsan ne koydun ne kazandin belli olur. Mazot, ilac, ekipman yipranmasi da hesaplamali. Ozaman karar verebilirsin ekmeli mi ekmemelimi.
 
Kuru tarımda olsa biz son gaz devam edıyoruz siz hiç bişey yapmayın biz yapalım ya batacağız ya çıkacağız sene için 330 dekar yer ayın 27 sinde ekmeye başlıyoruz nisanda ise 400 kadar yer süreceğiz temmuzu bekleyelim ama konu sahibi konuyu güncel tutsun tohumluk ları evden ayırıyoruz biz organık gübre 20 kg çimen gübre 15 kg bol kazayağı felan ot yok ilaç sadece ot ilacı dur bakalım nolacak
 
Coin işine paranızın tamamını kaybetseniz bile üzülmeyeceğiniz miktarlarla girin. kumardan bir farkı yok bana göre. Getirisi az ama öz olsun, kafam rahat olsun diyorsanız paranızı euroya basın. seneye bu zamanlar euronun 15 olması ihtimali, coinlerden kazanma ihtimalinden kat kat fazla bence.
not: yatırım tavsiyesi değildir. herkes bildiği işi yapmalı. kişi için en risksiz kazanç bildiği işi yapmaktır.
 
Bu sene sadece 200 dekar buğday ekeceğiz, geri kalan arpa olacak.
O 200 dönümü de ekmesek mi diye düşünüyorum, tohumu mecbur alacağız bizimki eskimişti sattık, ama almaya tohum bulunmuyor, bulsan da çok para. Hadi ekmedik diyelim, buğdaylar iyi olursa ne olacak? İki sene önce buğday kurtarmıştı bizi, bu sene arpa kurtardı, seneye ne kurtaracak?
Şöyle geleceği gösteren kürem falan olsa güzel iş aslında :)
 
Önümüzdeki yıl ben de Mısır’ı ekmekten vazgeçtim sadece 30 dekar kadar ekicem buğday tohumunu 6300 den aldım systivalı+insure perform lu üzerine kelt atılacak dekar maliyeti 35 tl gübreyi henüz almadım bu aralar indirim bekliyorum 70 kg toplam gübre gidiyor yılına göre sulak arazilerin neredeyse tamamını ayçiçeği ekmeyi planlıyorum.

sonuca gelirsek kirasız 300 kg buğday masrafa gidiyor 10 yıllık verimlerime baktığımda hepsinin ortalaması 380 kg 5 yıllık ortalama 430 kg 2 yıl önce aşırı kuraktan 180 almıştık bu yıl 660 ortalama yaptık ya nasip diyerek seneye başlayacağız.
 
Son düzenleme:
Kuru tarimda risk cok artti. Bu yil Ayciceklerine 30kg gubre attik. 20kg 3x15 ve 10kg ure olmak uzere. Atmayanlar bizden cok verim aldilar. Ekimden sonra yagis almadigimiz icin gubre dogru durust calismadi. Cicekler gec kelle cikardi, hektolitresi dustu. Cicege bakinca bilek gibi govde yapti ama kafa desen yok. En iyi yerlerden 160kg bicebildik. Gerek maliyetler gerek kurakliktan dolayi seneye gubresiz ekim yapacagim. En fazla atarsam 3-5kg can ile 1-2kg potasyum sulfat karisirir ekerim fazlasini dusunmuyorum.
Bugdaylar icinse 18kg organimineral gubre tabana uste de erken baharda 10kg super inci dusunuyorum. Subat sonu gibi. Marta birakmadan
 
  • Beğen
Tepkiler: Stronger

Benzer Konular