2022 mazot gübre desteği

6 üründe erkene alınan mazot gübre desteğinin detayları belli oldu. Buna göre çiftçilerin mazot gübre desteğini kullanabilmesi için Ziraat Bankasına 4 taahhütte bulunması gerekiyor. Taahhütte bulunan çiftçiler, mazot gübre desteğini sıfır faizli kredi olarak kullanacaklar. Destek karşılığı olan para Başak Kart’a tanımlanacak, çiftçi de Başak Kart’la anlaşmalı işyerlerinden mazot gübre alımı yapacak.
 
6 üründe erkene alınan mazot gübre desteğinin detayları belli oldu. Buna göre çiftçilerin mazot gübre desteğini kullanabilmesi için Ziraat Bankasına 4 taahhütte bulunması gerekiyor. Taahhütte bulunan çiftçiler, mazot gübre desteğini sıfır faizli kredi olarak kullanacaklar. Destek karşılığı olan para Başak Kart’a tanımlanacak, çiftçi de Başak Kart’la anlaşmalı işyerlerinden mazot gübre alımı yapacak.
bende başak kart yoksa ne olacak acaba??
 
Kredi de faiz yok diyorlar ama inşallah yoktur tarlasını ektiklerimşz gelirse şimdi al diye kaçtan almak mantıklı bize 40 bin TL yatacaktı ona çimen gübre alsak bin lt de mazot alsak mesela 25 bize tarlasını kiralayan kişilerden Biz onlara peşin para vereceğiz biraz ucuz almamız lazım demi onlar bizi çok perişan etti sıra bizde
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Başka topiğe haberi göndermiştim


Habere göre evet kredi şeklinde gözükecek destek, fakat ziraat bankası ile harcamayı yaptığınızda banka kredi hesabınızdan parayı çekecek.Fakat bu bence çok yanlış bir uygulama, anlaşması olmayan yerlerden yıllardır iş yapıyorsam ben şimdi bilmediğim yerden mecbur gidip mazot gübremi alıcam, çok yanlış.


1667333424739.png



1667333464789.png


1667333499628.png


1667333531367.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bu işi zihni sinirin biri icat etmiş çok belli, şu kadar tanımlı kredimi şu kadar süre içiinde kullanıcam vs...

Bu tip zihni sinir işleri icad edenler ifnans sektöründe bol miktarda var, tarımla alakası olmayan bankaya bağlı modern köle yapmayı düşünmüş çiftçiyi, devletin verdiği destek bu bankadaki hesapta, b u anlaşlamalı yerden şu zamana kadar yaparsan okey sıkıntı yok, ama farklı davranırsan destekte alamazsın, çünkü bak taahhüt yaptın, yani gittin elinle kendini teslim ettin yuların bizde.

Bu durumun modern kölelikle direk alakası var.

İnsanlık tarımı icad etti, bir öküz ehlileştirdi sabanla toprağı sürdü yiyeceğini temin etti,,

1667378099904.png


Ardından teknoloji gelişti öküz gücünü kullanan insanlık traktör gücü kullanmaya başladı.

1667378186943.png


Ama tabi mazota gübreye bağımlısın bunu farketii sömürgeciler, aynen krediyle traktör tarım aleti satarak sermaye ve para kazanmak yetmedi, dedilerki zora sokalım bunları kullananları öküz yerine koyalım bize çalışsınlar sömürülürken mutlu olsunlar,

işini çeviremesede sayemizde kendilerini mutlu hissetsinler

ve işte sonuç böyle bişey, yahu biz insanmıyız sağılacak işgücü sömürülecek inekmi? sorgulamak lazım.


1667378454390.png
 

Resimler ve ekler

  • 1667378328576.png
    1667378328576.png
    59.7 KB · Görüntüleme: 2
Bakın anlatmak istediğim şey bu, çiftçi malı para ettirilmeyerek, ürünlere fiyat baskısıyla desteklere mecbur bırakılarak bugünlere gelindi.

Devletin destek vermesi demek beni tanıması demek, ama ziraat bankası ve anlaşmalı işyeri şartı koşmasıyla devlet ve benim arama bir anlaşmalı aracı sokması demek, bu aracı olmadan destek vermemesi demekte aslında devletin beni tanımaması, anlaşmalı zatı muhteremleri tanıması demek oluyor.

Bu sistemi oturttuklarında benim sürekli iş yaptığım yerler var, bunlar mecbur ziraat bankasıyla anlaşmalı iş yapacak, bankada komisyonunu çift taraflı kesecek.

Bunada eyvallah

Fakat zaman gelecek global ilaç gübre tohum firmaları yatırımı ı büyütecek ve çiftçi direk onlarla çalışarak tüm destek hesabınında onlara aktarılmasına razı olacak, yani ne sen yaşıycaksın ne sana hizmet eden tüccar esnaf. bunun ilerisi bu, çünkü devlerle aynı fiyatı sağlayamayan esnafta batacak silinecek.

Tabii global güçler gelincede devletin desteği afaki artacak, fakat çiftçinin cebine değil, sen yine gıdım kazanacaksın ama onlardan girdi aldığın için devletin desteği kasalarına hooop aktarılacak, bu süreç yaşnmasın isterim şahsen, çok şey değişir, ama kısa vadede ama uzun vadede.

Bu ülkenin tarımı global güçlerin eline geçerse ülkeyide onlar daha rahat yönetir, sanmayın insanlar huzur bulur.

Devletin verdiği destekle benim yani üretici arasına aracı sokulması son derece önemli bir olay, anlayana tabiki.

Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülür inşallah.
 
Akıl alır gibi değil...

Ya arkadaş mazot gübre desteği erkene,

yani daha doğrusu 2021 Ekim-Kasım ayında ekip, 2022 haziran ayında biçtiğim (hatta birçoğumuzun belki sattığı) ürün için 2023 mart ayında ödenecek olan desteğin,

2022 Ekim ayında ödeneceğini düşünerek (en azından yeni ekeceğim ürünün maliyetlerini düşünerek) sevinirken, yapılanlara bak... Yazık ya bu insanlara. Nedir ya bu? Yok kredi imiş, yok bilmem aradaki farkı hazine bakanlığı karşılasın... Bu işin sonu nereye varacak? Herşeyi hazine karşılasın? Sonrada cari açığı kapatmak için, sürekli para bas... Eee sonra? Bunlar hep enflasyon olarak geri dönecek bizlere

Yükle üreticinin kartına desteğini, diğer bankalarla da entegrasyonu yap, sadece petrol, gübre, ilaç vb alımında kullanabilsin... Üretici bu sektörlerin dışında işlem yapmaya çalıştığında, karttan çekim yapılmasın. Üreticiyi de, satıcıyı da Ziraat Bankası'na mahkum edecekler, hemde "kredi" adı altında
 
Son düzenleme:
bu desteği almanız için devletin sizi tanıması lazım, ama ben sizi tanımıyorum ziraat bankası ve anlaştığı işyerini tanıyorum, onlardan alışveriş yaparsanız bu desteği kullanabilirsiniz çünkü parayı sadece bu ikili benden çekip alabilir siz alamazsınız diyor açık açık.

sistem oturduğunda uzun yıllar sonra bu ikilinin bir tarafı banka olmaya devam edecek ama diğeri global devler olacak bir şekilde.

mesele bundan ibaret, fakat kötü bir sistem.

devlet beni tanısın, bana desteği versin, bende ona mazotun faturasını verem yada barkodlu gübre almışım onun faturasını vereyim çok zor değil, neden banka ve anlaştığı işyerini tanıyacak onlara güvenerek bana destek verecek çok mantıksız. Ama tabi bu dediğim gibi ileride olacakların altyapısı, çok net çok açık.
 

Benzer Konular