Ynt: Zetor 7441 (72 Bg)/5-10 Pulluk/Seri 3
Yılmaz o adam yılların paletli/lastikli iş makinacısı ve kamyoncusu ve gözlerimi motorun üstünde açtı diyen biri.. alıp-satmadığı motor nerdeyse kalmamıştır.. zetor hariç.. 3-5 değişik bayilikte yaptı..
her dediğine, her yaptığına katılmasamda yaşına/tecrübesine saygım var.. şuan da Kubotayla görüşme halinde bayilik için.. aslında durumu ÇOK iyi.. traktör hobisi, eğlencesi olmuş artık..
inan dün köyden birileri de bunu niye getirdin vs dediler
özellikle getirdim objektiflik adına..
'Zetor motor gibi motor biçok motorun 2-3 ' üne değer ama yanlış yaptın altyapısı yok' diyo geçen seneden beri bana..
herkes binsin en son binip notunu verecem dedi..
pulluğu gömüp seri 2 ile o yamaç, 5-10 yıldır sürülmeyen, geven basmış tarlaya daldı.. hatta motorun arkasından 'geven sökme makinesi' diye şakası yapıldı..
7441.. 5/14 ' ü Çorumda sert sayılabilecek yerde SERİ 2 ile çekiyo.. burda da deneriz/paylaşırız yakında inşallah..
Limit olarak bildiğim.. Zetor 90 ' a
8 ' li dönerli taktılar Tekirdağ tarla günlerinde Birol abiye sor.. çekerken değilde.. motorun parçalanmış orjinal Mitas lastikleri (radyal ve avrupa kalite) gözümle gördüm sizin orda.. buna ne olmuş diye.. bu deneme motoru bayıltmaya çalıştılar olmadı dediler.. (5-10 bg daha büyük yerli bi motor 2 sıra gidememiş çekici gelmiş..)
ve gerçekten Zetorda küçük-büyük ayrımı sembolik.. bugün temiz 6441-62 bg bulayım HİÇ düşünmem 100 ' lük motorun ekipmanlarıyla dalarım araziye
6441 ' in mibzer videosunu hatırla..
artık o kadar net.. yüzlerce videoya inanıyordum zaten de.. şimdi içim/gönlüm o kadar rahatki.. yarın alıp-satsak evel Allah hiç şüphem/endişem yok..