Soylediginiz edirnedeki arazilerde uretilen tohumluklari direk olarak ciftci alamiyordu. Tohumluk satan firmalar alabiliyordu sadece. Keske tarimsal arastirmanin arazileri ciftcilere kiralansa ve deneme amacli ektirilse super olurdu. Arazi tokiye verilmeseydi ne yapilabilirdi? Tokiden direk ev alabiliyosun. Tarimsal arastirma dediginiz isletme tigem gibi cok etkili ve arastirmasi cok iyi olan bir kurum degil bence. Emekliligi bekleyen bir grup memur hepsi. Birkac bugday ve celtik tohumu tescili haricinde edirneye ve ciftcilere bi faydasi yoktu kanimca. Arazilerine toki yapilmasi iyi olmadi tabi ama daha iyi bir sekilde degerlendirildi die dusunuyorum.Afrika'da büyük miktarda toprak kiralamışlar ucuza üretim yapıyorlar. Biz ise tarımsal araştırma Enstitüsünün tohumluk yetiştirdiği, ar-Ge çalışması yaptığı araziye TOKİ konutu ve hastane yapıyoruz (edirne). Tarım çok hakir Görülüyor ülkemizde. Rant ve inşaattan kolay para kazanmak varken toprak ne ki?
Soylediginiz edirnedeki arazilerde uretilen tohumluklari direk olarak ciftci alamiyordu. Tohumluk satan firmalar alabiliyordu sadece. Keske tarimsal arastirmanin arazileri ciftcilere kiralansa ve deneme amacli ektirilse super olurdu. Arazi tokiye verilmeseydi ne yapilabilirdi? Tokiden direk ev alabiliyosun. Tarimsal arastirma dediginiz isletme tigem gibi cok etkili ve arastirmasi cok iyi olan bir kurum degil bence. Emekliligi bekleyen bir grup memur hepsi. Birkac bugday ve celtik tohumu tescili haricinde edirneye ve ciftcilere bi faydasi yoktu kanimca. Arazilerine toki yapilmasi iyi olmadi tabi ama daha iyi bir sekilde degerlendirildi die dusunuyorum.
Hastanenin yapildigi yerdeki arazi sulanmayan ve icinden kanal gecmeyen bir araziydi. Ben ziraat teknikeriyim universiteyide sulama teknolojisi olarak bitirdim. 3 aylik stajimida edirne tarimsal arastirmada yaptim. Genc ve calisan muhendis toplasan 5i gecmez. Kalani hep 50 55 yaslarinda. Benim demek istedigim tigem gibi genc muhendis alan biyer degil. Aslinda cok verimli yerleri var ama devletin destegi yok. Devlet hastanesinin yapildigi arazide en verimsiz yerleriydi. O araziye hastane yapilmasi mantikliydi bence.İçinden sulama kanalı geçen Türkiye'nin en verimli arazilerinden birine konut ve hastane yapılması doğrudur diyorsanız ben hiç bir şey demiyorum. Konutu ve hastaneyi her yere yaparsın, yıkar yeniden yaparsın ama toprağın üretimi yok maalesef. Tarımsal araştırma elbette çiftçiye doğrudan ürün vermez, onların işi tohumu ıslah etmek. O kadar tohumluk üretecek arazileri yok zaten. o emekliliği bekliyor dediğiniz bir çoğu doktoralı araştırmacılar sadece geliştirdikleri osmancık çeltik çeşidiyle bile emekliliği fazlasıyla hak ettiler.
Hastanenin yapildigi yerdeki arazi sulanmayan ve icinden kanal gecmeyen bir araziydi. Ben ziraat teknikeriyim universiteyide sulama teknolojisi olarak bitirdim. 3 aylik stajimida edirne tarimsal arastirmada yaptim. Genc ve calisan muhendis toplasan 5i gecmez. Kalani hep 50 55 yaslarinda. Benim demek istedigim tigem gibi genc muhendis alan biyer degil. Aslinda cok verimli yerleri var ama devletin destegi yok. Devlet hastanesinin yapildigi arazide en verimsiz yerleriydi. O araziye hastane yapilmasi mantikliydi bence.