Yulaf otu gübrelemesi


Sevgili arkadaşlar... 15 dekar kadar yulaf otu ekmiştim. Mayıs sonu gibi olgunlaştığında kuru ot amacıyla biçeceğim. ilk gübresini 10kg/d kadar üre olarak geçen ay attık. Son yağmurlar öncesi Bir kere daha gübreleyip verimi arttırmak istiyorum. Üre mi devam etmeliyim? Veya ne önerirsiniz. Kaç kg?

Saygılarımla herkese bol bereket dilerim.
 
Ynt: Yulaf otu gübrelemesi

Yerli yulaf mı yoksa yabancı mı ? yerli yulafın yatma ihtimali yüksek azot fazla gelirse.

Tabi bölgesel iklim ve toprak yapısı önemli onun için gübre miktarı için bir şey diyemem , üre için vakit geç gibi 33 nitrat için uygun gibi .

Yulafın ota biçileni için sık tohum atılır ise yulafın sapı ince olur hayvanlar daha iştahlı tüketir , seyrek olur ise sapı kalın olur pek yemez hayvanlar kıymak gerekir .
 
Ynt: Yulaf otu gübrelemesi

Yulaf zaten boylu bi bitki, sezon da yağışlı geçiyor. Tohum sık atılmışsa, bir de su ve azotu buldumu uzayıp gidiyor ama sert bi rüzgar veya yağmurda da yere yapışıyor desem yeri var. Biçerken adamı illallah ettiriyor.
 
Ynt: Yulaf otu gübrelemesi

Teşekkürler ... Tohumum yerli ismail abi... bir kaç çuval nitrat atalım bari... Yatma riski var ama artık risk almadan da bişey olmaz. Yulafı açıkçası bir daha ekmeyi de düşünmüyorum. Çünkü hem maliyeti yüksek, hem proteini az, hem de dediğiniz gibi firesi fazla. Alet edevatlarım ilerledikçe (başkasına bağımlı iş yapmak zor) bir yılda bir kaç kere biçebileceğim bitkilere yöneliyorum artık carambo, yonca vs. sezonluk olarak da yem bezelyesi vs.. devam edeceğim muhtemelen.
 

Benzer Konular