PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yulaf nasıl ekilir?????
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Alihocam" data-source="post: 1398727" data-attributes="member: 92320"><p>Geçen yıl albatrosu elemeden ektim. Ozduman ile 34 açtım yaklaşık 22 kg olctum bu sene eledim 28 de 21 kg oldu. </p><p>Arpada 2 teneke atiyorsak yulaf temizse arpa ayarindan biraz fazla açılmalı. Sap çöp veya hafifler elenmediyse daha fazla açılmalı. En güzeli deneyerek görmek. </p><p>Bunun için benim güzel bir yöntemin var. Tarlanın çevresini parselsorgu programından olcuyorum. Mibzerim 18 li 2.70m yer ekiyor. Ve çevresi ile mibzer genişliği çarptığında ilk turda ekilen tohumu görüyorum. </p><p>Örnek vermek gerekirse 800 m çevresine sahip bir parsel düşünelim ilk turda 2.160 m2 yer ekmiş oluruz </p><p>Tam doldurduğumuz mibzerde 4.5 teneke yulaf ekilmeli 2 ise biraz açmalı 3 olursa kisilmali. Bu hesapla kaç turda mibzerin tohumu biteceği hesaplanıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alihocam, post: 1398727, member: 92320"] Geçen yıl albatrosu elemeden ektim. Ozduman ile 34 açtım yaklaşık 22 kg olctum bu sene eledim 28 de 21 kg oldu. Arpada 2 teneke atiyorsak yulaf temizse arpa ayarindan biraz fazla açılmalı. Sap çöp veya hafifler elenmediyse daha fazla açılmalı. En güzeli deneyerek görmek. Bunun için benim güzel bir yöntemin var. Tarlanın çevresini parselsorgu programından olcuyorum. Mibzerim 18 li 2.70m yer ekiyor. Ve çevresi ile mibzer genişliği çarptığında ilk turda ekilen tohumu görüyorum. Örnek vermek gerekirse 800 m çevresine sahip bir parsel düşünelim ilk turda 2.160 m2 yer ekmiş oluruz Tam doldurduğumuz mibzerde 4.5 teneke yulaf ekilmeli 2 ise biraz açmalı 3 olursa kisilmali. Bu hesapla kaç turda mibzerin tohumu biteceği hesaplanıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yulaf nasıl ekilir?????
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt