PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yulaf nasıl ekilir?????
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hüseyin 58 58" data-source="post: 1398654" data-attributes="member: 82637"><p>Yulaf ekilecek yerin sivas şartlarında sonbaharda pulluk ile derin bir şekilde sürüm yapılmasi gerekli baharda kaz ayağı ile ikileme yapılır dönüme yani bin metrekare ye 18- 20 kg arası tohum taban gübresi de duruma göre DAP veya 20 20 15 kg yeterli oluyor en güzel ve verimli mibzer ile ekim oluyor uzerinede 10 15 kilo ure atmak yeterli olacaktır yulaf yem bitkileri arasında en çok kardeşleme yapan bitkidir tanelik yulafta fazla tohum verim kaybına sebep olmakta </p><p>Mibzer ayarında yulafı temiz olması şartıyla örneğin mibzer deposu 200 kilo bugday alıyorsa bunu 6 dönüme ekecek şekilde ayarlamak lazım örneğin ayarı 40 a alıp duruma göre kisarsiniz benim eski ip ile çekilen özdöken mibzer de galiba yulafı kırk ile ektim bin metrekare ye 20 kg arası tohum ekti geçen sene 350 kg ve üstü verim aldım bu sene sulamayı düşünüyorum iklim şarlatina göre</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hüseyin 58 58, post: 1398654, member: 82637"] Yulaf ekilecek yerin sivas şartlarında sonbaharda pulluk ile derin bir şekilde sürüm yapılmasi gerekli baharda kaz ayağı ile ikileme yapılır dönüme yani bin metrekare ye 18- 20 kg arası tohum taban gübresi de duruma göre DAP veya 20 20 15 kg yeterli oluyor en güzel ve verimli mibzer ile ekim oluyor uzerinede 10 15 kilo ure atmak yeterli olacaktır yulaf yem bitkileri arasında en çok kardeşleme yapan bitkidir tanelik yulafta fazla tohum verim kaybına sebep olmakta Mibzer ayarında yulafı temiz olması şartıyla örneğin mibzer deposu 200 kilo bugday alıyorsa bunu 6 dönüme ekecek şekilde ayarlamak lazım örneğin ayarı 40 a alıp duruma göre kisarsiniz benim eski ip ile çekilen özdöken mibzer de galiba yulafı kırk ile ektim bin metrekare ye 20 kg arası tohum ekti geçen sene 350 kg ve üstü verim aldım bu sene sulamayı düşünüyorum iklim şarlatina göre [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yulaf nasıl ekilir?????
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt