PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1441020" data-attributes="member: 59451"><p>Anadoluda tarla kelimesi kullanılmazdı, step ikliminden dolayı verim düşük tarla yerine çöl derler, nerden geliyorsun diye sor, çölden geliyorum, nereye gidiyorsun diye sor, çöle gidiyorum derlerdi, eskiler öyle derdi şimdi bişeyden haberi olmayan nesil tarla diyor ayrı mesele.</p><p></p><p> zaten doğuda step iklimi tüm özellikleriyle hakim, batıya kaydıkça çölleşme bariz, konya ve iç anadolunun bazı kesimleri komple zaten çöl iklimide barındırıyor, Konyada geçmiş yıllar çöl kumlarının yayılmaması için muazzam bir çaba sarfedildi çöl genişlemesin diye uğraşıldı.</p><p></p><p> Kültürümüze yansıdı bu durum, türkülerde konu oldu anlatıldı, aşağıya iki link bırakıyorum dinleyin türküyü iyi gelir.</p><p></p><p>Fakat tabi kırsaldan kente göçle hepsi unutuldu, gerçeklerden uzak kentli yeni nesilin hiçbirşeyden haberi yok, yaşandı bitti unutuldu herşey, kırsaldaki tek tük kalan yaşayanlarda unutuldu kırsal terkedildi, şimdi kalkıp tarımın geleceği konuşuluyor, geleceğin işiymişde tarla para edecekmişde falanda fıstık, yahu tarla değil çöl çöl sen neyin para edeceğini şaşırdıysan şartları zorlaşan yerlerin geliri olmayan yerlerin kirasınıda yükseltirsin tabi, nasreddin hocanın pazarda sürekli fiyatı artan eşeği misali durduk yere step ikliminde toprağın fiyatı artarmı, gelirine göre enflasyona oranla artış olur tabiki.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>[URL unfurl="true"]https://www.google.com/search?q=ekin+ektim+%C3%A7%C3%B6llerede+yoldurmad%C4%B1m+ellere&oq=ekin+ektim+%C3%A7%C3%B6llerede+yoldurmad%C4%B1m+ellere&aqs=chrome.0.0i355i512j46i512j0i22i30.8428j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:00ce272f,vid:UL5UbgRJifA[/URL]</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>[MEDIA=dailymotion]x14cdcc[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1441020, member: 59451"] Anadoluda tarla kelimesi kullanılmazdı, step ikliminden dolayı verim düşük tarla yerine çöl derler, nerden geliyorsun diye sor, çölden geliyorum, nereye gidiyorsun diye sor, çöle gidiyorum derlerdi, eskiler öyle derdi şimdi bişeyden haberi olmayan nesil tarla diyor ayrı mesele. zaten doğuda step iklimi tüm özellikleriyle hakim, batıya kaydıkça çölleşme bariz, konya ve iç anadolunun bazı kesimleri komple zaten çöl iklimide barındırıyor, Konyada geçmiş yıllar çöl kumlarının yayılmaması için muazzam bir çaba sarfedildi çöl genişlemesin diye uğraşıldı. Kültürümüze yansıdı bu durum, türkülerde konu oldu anlatıldı, aşağıya iki link bırakıyorum dinleyin türküyü iyi gelir. Fakat tabi kırsaldan kente göçle hepsi unutuldu, gerçeklerden uzak kentli yeni nesilin hiçbirşeyden haberi yok, yaşandı bitti unutuldu herşey, kırsaldaki tek tük kalan yaşayanlarda unutuldu kırsal terkedildi, şimdi kalkıp tarımın geleceği konuşuluyor, geleceğin işiymişde tarla para edecekmişde falanda fıstık, yahu tarla değil çöl çöl sen neyin para edeceğini şaşırdıysan şartları zorlaşan yerlerin geliri olmayan yerlerin kirasınıda yükseltirsin tabi, nasreddin hocanın pazarda sürekli fiyatı artan eşeği misali durduk yere step ikliminde toprağın fiyatı artarmı, gelirine göre enflasyona oranla artış olur tabiki. [URL unfurl="true"]https://www.google.com/search?q=ekin+ektim+%C3%A7%C3%B6llerede+yoldurmad%C4%B1m+ellere&oq=ekin+ektim+%C3%A7%C3%B6llerede+yoldurmad%C4%B1m+ellere&aqs=chrome.0.0i355i512j46i512j0i22i30.8428j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:00ce272f,vid:UL5UbgRJifA[/URL] [MEDIA=dailymotion]x14cdcc[/MEDIA] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt