Arkadaşlar kayseri merkeze yakın bir köyde çok sevdiğim bir abim traktör aldı kendisi çiftçiliğe yeni başladı arpa buğday falanda ekecek banada sadece yoncayı ortaklaşa ekelim diyor mesafesi uzak ama gidip gelmem sıkıntı olmaz..toplamda 50 dönüm kadar sulu arazisi varmış suyu tarlaların dibindeymiş akara salma sulama yapılacak.. arpa bugday ekilecek yer harici 3 parça imiş bu tarlalar bende karar aşamasındayım kendisi istersen bu üç parçayı da ekelim istersen 1 tanesini sen ne dersen varım diyor ...benimde niyetim ortaklık sonuçta pis iş ama denemek amaçlı 18 dönüm (1000m2) yeri ekmek,,hasat edilen ürünü satmamız kolay gibi hem köy merkeze yakın hemde etrafta bi hayli besi ahırı var ve araaştırdım çoğu yonca ve saman üretmeyip satın alıyorlar..abinin dediğine göre 5 biçim onların köyünde oluyormuş
ilk 2 biçimde çıkan mahsul satılınca tamburlu biçme makinası ve çemberli tırmık alalım diyoruz 2750 lira gibi toplamda
yani balyalama hariç bize mazot dışında masraf çıkmasın diye su parasıda yok gibi bişey ucuz onu saymıyorum bile
kış geldiği için ekemeyiz artık geç kaldık bizim buralar soğuk memleket sayılır bahardamı ekelim sonbahardamı ?iklimimize uygun sertifikalı ithal tohum ne marka önerirsiniz ? ekimi nasıl yapalım serpme veya havalı mibzerlemi ? hangi gübreyi nezaman nasıl atıcaz ?kar marjı olurmu ortalama ton veya balya olarak verimi ne olur bize getirisi götürüsü bu işin ticaretini veya ekimini iyi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum
ilk 2 biçimde çıkan mahsul satılınca tamburlu biçme makinası ve çemberli tırmık alalım diyoruz 2750 lira gibi toplamda
yani balyalama hariç bize mazot dışında masraf çıkmasın diye su parasıda yok gibi bişey ucuz onu saymıyorum bile
kış geldiği için ekemeyiz artık geç kaldık bizim buralar soğuk memleket sayılır bahardamı ekelim sonbahardamı ?iklimimize uygun sertifikalı ithal tohum ne marka önerirsiniz ? ekimi nasıl yapalım serpme veya havalı mibzerlemi ? hangi gübreyi nezaman nasıl atıcaz ?kar marjı olurmu ortalama ton veya balya olarak verimi ne olur bize getirisi götürüsü bu işin ticaretini veya ekimini iyi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum