Ynt: Yetiştirilen ürüne göre Maliyet verim ilişkisi
Faydalı bir konu olur , çünkü her bölgenin kendine uygun iklim ve toprak yapısı var , bazı ürün bazı bölgede çok uygun olduğu için çok ucuz ve kolay yetişirken bazı bölgede çok zor ve pahalı yetişebiliyor .
Ben büyük baş holstein süt hayvancılığı ile geçiniyorum bir kaç tane de kendi hayvanlarımdan besi yapıyorum , bizim bölge süt sığırı için uygun yaz kış açık besi işletme yapılabilir.
Bunun yanında kuru tarım ile yem temini etmeye çalışıyorum .
Arpa ekiyorum kuruya çok kötü bir yıl oldu 120 kg arpa biçtim dönümüne , taban gübresi yok 25 kg üst gübresi ve geniş yapraklı ot ilacı uyguladım .
Buğdaylar , biraz daha iyi 250 kg civarı aynı işçilik ile .
Birde ot biçtiğim yerler var bir yıl arpa buğday ekip bir yıl ot biçiyorum dinlendirmek için toprağı ot kara çim kendiliğinden gelir bizim topraklarda, hiç ekim masrafı yok , sadece üst gübresi 15 kg bazı yerlere papatya hardal için ilaç o kadar, tabi otçuluk çok stresli biç kurut topla bağlat yağmurdan kork rüzgardan kork 10 ila 15 balya arsı ot biçtik bu yerlerden ihtiyaçtan fazlasını sattım otları yerine teslim 10 tl den , benim için çok iyi bir harman değil bereket versin, hayvanlar için gerekli bir yıllık otu depoladım, harman bitti benim , bereketli olsun herkese .