PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
YENİ TRAKTÖR RODAJI NASIL OLUR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1461530" data-attributes="member: 59451"><p>Ne aldın?</p><p></p><p>Motorun anma devri vardır, ulaşabildiği en yüksek torka anma devrinde ulaşmış olur, pullukla nadas yap, yaparken anma devrinde sabit çalışsın, gazı sabitle, yüksek devirle sürüm yapma, anma devrine ulaştır, misal anma devri 1600 devirse1600_1700 devirde tarla sür, fakat traktörü sürüm yaparken zorlanmayacağı vitese takmalısın, sürüm işi tarlada bitince, motor sıcakken düz yolda son gaz yaparak eve dön, sürüm yaparkende motor devrini bir düşürüp bir çıkar yapmamalısın.</p><p></p><p> Ben bu şekilde çok motor açtım, bütün ustalar motorun çalışması çok başka, seninki başka çalışıyo derler, bu tarifide paylaşmam esasında, çünkü bilmeyen kulaktan duyma bişeyler bilenler hemen itiraz eder, ben bu şekilde öğrendim ve daima her yeni traktörde kendim binerek bizzat uygularım, gerisi beni ilgilendirmiyor.</p><p></p><p> Kısaca sürüm yaparken anma devrinde ve bi tık geçerek motor rahat çalışsın, fakat hiç devir düşür devir yükselt yapmadan çalışmalısın, sürüm işi bitince motor sıcakken yolda düz yolda son gaz son devir gideceksin.</p><p></p><p> Yeni traktörde hiçbir zaman yüksek devirle yüksek gazla sürüm yapmadım yapmam, boştayken yolda özellikle son gaz en yüksek devir yaparım.</p><p></p><p>Ha birde bunları yaparken, gözün hararette olsun, hararet yükselmeden sabit kalmalı, yoksa yükselmesi demek ağır iş yapıyorsun ve motora gelen yük fazla veya uygun viteste değilsin zorluyorsun sıkıştırıyorsun demektir, yada hava aşırı sıcaktır, hararet yükselmeden normal seyir etmesi şart.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1461530, member: 59451"] Ne aldın? Motorun anma devri vardır, ulaşabildiği en yüksek torka anma devrinde ulaşmış olur, pullukla nadas yap, yaparken anma devrinde sabit çalışsın, gazı sabitle, yüksek devirle sürüm yapma, anma devrine ulaştır, misal anma devri 1600 devirse1600_1700 devirde tarla sür, fakat traktörü sürüm yaparken zorlanmayacağı vitese takmalısın, sürüm işi tarlada bitince, motor sıcakken düz yolda son gaz yaparak eve dön, sürüm yaparkende motor devrini bir düşürüp bir çıkar yapmamalısın. Ben bu şekilde çok motor açtım, bütün ustalar motorun çalışması çok başka, seninki başka çalışıyo derler, bu tarifide paylaşmam esasında, çünkü bilmeyen kulaktan duyma bişeyler bilenler hemen itiraz eder, ben bu şekilde öğrendim ve daima her yeni traktörde kendim binerek bizzat uygularım, gerisi beni ilgilendirmiyor. Kısaca sürüm yaparken anma devrinde ve bi tık geçerek motor rahat çalışsın, fakat hiç devir düşür devir yükselt yapmadan çalışmalısın, sürüm işi bitince motor sıcakken yolda düz yolda son gaz son devir gideceksin. Yeni traktörde hiçbir zaman yüksek devirle yüksek gazla sürüm yapmadım yapmam, boştayken yolda özellikle son gaz en yüksek devir yaparım. Ha birde bunları yaparken, gözün hararette olsun, hararet yükselmeden sabit kalmalı, yoksa yükselmesi demek ağır iş yapıyorsun ve motora gelen yük fazla veya uygun viteste değilsin zorluyorsun sıkıştırıyorsun demektir, yada hava aşırı sıcaktır, hararet yükselmeden normal seyir etmesi şart. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
YENİ TRAKTÖR RODAJI NASIL OLUR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt