Yeni ekipman

S.aleyküm değerli forumdaş arkadaşlar. Başlıkdan da anlaşılacağı gibi traktöre yeni ekipman almayı düşünüyorum. Traktör 3075 mf. 28li özdöken diskaro vardı onu verip yerine armoni matris alacam. 57cm tabak çapı merdanesiz olacak. Ama karar veremedim 18 tabak mı yoksa 20 tabak mı almalıyım. Bizim bölgede pek yok. Traktörün 20 lisini çekip çekmeyeceğinden şüpheliyim. Kullanan gören bilen arkadaşlar yardımcı olursa konu hakkında memnun olurum. 18li yada 20li hangisini çeker. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Bence alma traktörün uygun değil. Takım yüksek güçlü traktörler için tasarlanmış. 24'lü 61disk ağır tipini Fendt 413 ancak üstesinden gelebiliyor. Bu tarz takımların çalışması için saatte 15km süratin üzerine çıkmalısın. Üstelik bu takım geriye sallı hidroliğinin çok çok iyi olması lazım aksi halinde ilk yılında hidroliğin gömlek çizer titreme yapmaya başlar. Yolda giderken takımı aşağı salar. Matrisler toprak işlemek için tasarlanmış sapı samanı kesmez takasa vermeyi düşündüğün takımın işini yapmaz bu farklı bir alet.

• Beğen
Tepkiler: kazanliii
S.aleyküm değerli forumdaş arkadaşlar. Başlıkdan da anlaşılacağı gibi traktöre yeni ekipman almayı düşünüyorum. Traktör 3075 mf. 28li özdöken diskaro vardı onu verip yerine armoni matris alacam. 57cm tabak çapı merdanesiz olacak. Ama karar veremedim 18 tabak mı yoksa 20 tabak mı almalıyım. Bizim bölgede pek yok. Traktörün 20 lisini çekip çekmeyeceğinden şüpheliyim. Kullanan gören bilen arkadaşlar yardımcı olursa konu hakkında memnun olurum. 18li yada 20li hangisini çeker. Teşekkür ederim.
Bu tip gobleler traktörün arkasini çekiyor çarpraz gidiyor motor, 18 li almanizi tavsiye ederim en fazla, simdiden hayırlı olsun, disk capi 51 lik varsa tercih edin, veya arkadan tekerli otomatik kavis açma kapama gibi özellikli goble alın tercih size kalmis

Son düzenleme:
Tavsiyen için teşekkür ederim. Daha önceleri doğanlar tarımın deneme makinası vardı. Bize sıra gelip deneyememişdik. Matrisin sitesine girip bakmışdım. Benim alacağım modele 65bg 75bg güç gerekir diyor. 18 tabak için.
MF 3075 , 20 li matrisi çok rahat çeker , 950 kg ağırlığı var.
Ekipman iş genişliği 225 cm ' dir .
Şasenin uç kısımlarında birer tabak daha takacak boşluk var.
Ek 2 tabak daha alınırsa daha iyi olur.
22 tabak , 225 cm iş genişliği ile rahat çalışılır.
Teşekkürler hocam.

Ben hem Doğanlar'ı hem de Matris'i kullandım, traktörünüze hangisi uygunsa ikisini de alabilirsiniz, yalnız tabakları büyük olsun birde merdaneli düşünmüyorum demişsiniz merdaneli alın merdane ile daha düz bir iş oluyor. Doğanların avantajını söyleyim servis için doğrudan fabrikayı arıyorsunuz ve hemen size servisi gönderiyorlar. Matris öyle değil fabrikayı arıyorsunuz bayi ile konuş veya sanayiye götür orada yaptır diyorlar.

Ben hem Doğanlar'ı hem de Matris'i kullandım, traktörünüze hangisi uygunsa ikisini de alabilirsiniz, yalnız tabakları büyük olsun birde merdaneli düşünmüyorum demişsiniz merdaneli alın merdane ile daha düz bir iş oluyor. Doğanların avantajını söyleyim servis için doğrudan fabrikayı arıyorsunuz ve hemen size servisi gönderiyorlar. Matris öyle değil fabrikayı arıyorsunuz bayi ile konuş veya sanayiye götür orada yaptır diyorlar.
Teşekkür ederim. Merdaneli 5bin tl kadar fark atıyor. Bütçeyi fazla zorlamadan almak istiyorum. Birde mf lerin hidroliğine fazla güvenemiyorum. Ağır ve sallı bir makina olacak merdane olduğunda. Doğanlar fabrikası bizim burada aslında ama matrise karar verdik. Tabak çapı 57cm olan ideal geldi

Doğanları yerinde inceleyin bence öyle karar verin kaliteli...

• Beğen
Doğanları yerinde inceleyin bence öyle karar verin kaliteli...
Deneme makinası vardı burdaki bayiisinde önceki yıl. Biz deneme yapmadan makina pert oldu. Geçen yaz bayii ye sorduk deneme makinası varmı diye artık yok dedi. Geçen yaz köyde bir komşu armoni matrisi başka birinden emanet almış denemiş. Ben çalışma esnasında görmedim ama yaptığı işi gördüm gayet başarılıydı. Bakalım bizde matrise karar verdik.

24 lü olanı erkunt da kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Bende 3075 de var ama ona hiç takmadım. 3075 i olan bir arkadaşımda 22 li olanından var, dört yıldır sıkıntısız kullanıyor. Merdanesiz alırsanız 22 li de olur. Merdaneli olarak 20 li olanını alırsanız şahlanma veya hidroliğe zarar vermemesi bakımından daha rahat edersiniz.

Resimler ve ekler

• IMG_20210209_150714.jpg
    IMG_20210209_150714.jpg
    269.5 KB · Görüntüleme: 17
  • Beğen
24 lü olanı erkunt da kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Bende 3075 de var ama ona hiç takmadım. 3075 i olan bir arkadaşımda 22 li olanından var, dört yıldır sıkıntısız kullanıyor. Merdanesiz alırsanız 22 li de olur. Merdaneli olarak 20 li olanını alırsanız şahlanma veya hidroliğe zarar vermemesi bakımından daha rahat edersiniz.
Merdanesiz alma niyetindeyim. Hidroliğe fazla yük binmemesi için. Tavsiyede bulunanlar 18 al diyor. 20li ile rahat gitmez traktör diyorlar. Kararsız kaldım. Sen ve the hoca 20li almamı söylüyorsunuz. Makinayı satan bayii de 20li ile zorlanır diyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim. 🤝

• Beğen
Tepkiler: 768