PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
YENİ DOĞAN BUZAĞILARDA İSHALE KARŞI ÖNLEMLERİNİZ.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 326809" data-attributes="member: 17222"><p><strong> Selamlar arkadaşlar bu bölümün açılması için ben istekte bulundum ilk konuda benden gelsin diye düşündüm ishal olan buzağılarınızda nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorsunuz bu konu bence önemli çünkü ülkemizde ençok buzağı ölümleri doğum esnasında sonrada ishalden oluyormuş birde yeni doğmuş buzağılar ilk ay diyelim ağır ishal geçiririlerse gelişim süreçlerini çok etkiliyor ve sonrasında gelişemiyorlar.</strong></p><p> <strong>Ben buzağılarda ishali önlemek için şu yöntemi ve şu ilaçları uyguluyorum bu konuda başarılıda sayılırım </strong></p><p> <strong>-Öncelikle yeni doğan buzağılara mümükünse <span style="color: red">AĞIZ SÜTÜ (KOLOSTRUM) </span>veriyoruz bunu herkez yapıyor ama bazı ineklerden ağız sütü çıkmıyor onun içinde ben yaşlı ineklerimden aldığım ağız sütünü kola şişeleriyle derin dondurucuda sürekli saklıyorum ineklerden ağız sütü çıkmassa eğer uygun sıcaklığa getirip onu veriyorum</strong></p><p><strong><span style="color: red"> -</span>Buzağılara doğumdan sonra ilk saat içerisinde <span style="color: red">SEPTİSERUM</span> mutlaka vuruyorum (doğumdan sonra hava ve çevre koşullarından doğacak mikroplara karşı bağışıklık kazandırıyor)</strong></p><p><strong><span style="color: red"> -</span>Göbek kordonunu 3 gün boyunca tentirdiyotla pansuman yapıyorum</strong></p><p><strong><span style="color: red"> -</span>Doğumu takiben 2 gün 2 şer adet<span style="color: red"> (bakır,çinko,selenyum,kobalt,kalsiyum (combisel,zincosel vs.)</span> içeriği bunlar) haplarından attırıyorum bu hap buzağıların kaslarını güçlendiriyor yeldifle benzer içerikte.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 326809, member: 17222"] [b] Selamlar arkadaşlar bu bölümün açılması için ben istekte bulundum ilk konuda benden gelsin diye düşündüm ishal olan buzağılarınızda nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorsunuz bu konu bence önemli çünkü ülkemizde ençok buzağı ölümleri doğum esnasında sonrada ishalden oluyormuş birde yeni doğmuş buzağılar ilk ay diyelim ağır ishal geçiririlerse gelişim süreçlerini çok etkiliyor ve sonrasında gelişemiyorlar. Ben buzağılarda ishali önlemek için şu yöntemi ve şu ilaçları uyguluyorum bu konuda başarılıda sayılırım -Öncelikle yeni doğan buzağılara mümükünse [color=red]AĞIZ SÜTÜ (KOLOSTRUM) [/color]veriyoruz bunu herkez yapıyor ama bazı ineklerden ağız sütü çıkmıyor onun içinde ben yaşlı ineklerimden aldığım ağız sütünü kola şişeleriyle derin dondurucuda sürekli saklıyorum ineklerden ağız sütü çıkmassa eğer uygun sıcaklığa getirip onu veriyorum [color=red] -[/color]Buzağılara doğumdan sonra ilk saat içerisinde [color=red]SEPTİSERUM[/color] mutlaka vuruyorum (doğumdan sonra hava ve çevre koşullarından doğacak mikroplara karşı bağışıklık kazandırıyor) [color=red] -[/color]Göbek kordonunu 3 gün boyunca tentirdiyotla pansuman yapıyorum [color=red] -[/color]Doğumu takiben 2 gün 2 şer adet[color=red] (bakır,çinko,selenyum,kobalt,kalsiyum (combisel,zincosel vs.)[/color] içeriği bunlar) haplarından attırıyorum bu hap buzağıların kaslarını güçlendiriyor yeldifle benzer içerikte.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
YENİ DOĞAN BUZAĞILARDA İSHALE KARŞI ÖNLEMLERİNİZ.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt