Arkadaşlar işte merakla beklenen yeni ARION 400 serisinin ilk fotoğrafları ve bilgileri internete sızdı. Bende yine bir ilki anında sizlerle paylaşıyorum. Gerçi daha önce yeni ARION 400 serisinin çıkacağını sitede ve Facebook grubum üzerinden duyurmuştum. Fakat ilk defa burada fotoğraflarıyla sizlere yeni ARION 400 serisini sunuyorum. Aslında CLAAS' ın fabrikasında çekilmiş prototip ARION 400 serisinin fotoğrafı elimde vardı. Fakat temin ettiğim yurt dışında bulunan CLAAS bayi yabancı arkadaşıma söz verdiğim için sitede paylaşmamıştım. Ama şimdi nete sızan fotoğrafları sizlerle paylaşacağım. Neyse fazla uzatmadan teknik detaylara geçelim. Yeni ARION 400 serisi 410, 420 ve 430 olmak üzere 3 modelden oluşuyor. Bu modeller 95 - 125 hp arasında beygir gücülerine sahipler. Ayrıca DPS 4.5 Lt (JD) motor ile donatılmışlar. ARION büyük serilerinden olan 600 C serisi gibi QuadriShift şanzımana sahipler böylece 16 ileri ve 16 geri vites seçeneği sunulmakta. Ayrıca kabinleride ARION 600 C ve ARES serisinden bildiğiniz kontrollere sahip. Ön gösterge paneli ise CIS bilgilendirme platformu ile ARION serisinin özelliklerini taşıyor. Kaporta ise AXOS serisin kaportası olarak tasarlanmış. Ayrıca unutmadan tüm modeller Power Boost ile 10 Hp ek güç üretebiliyor. Bakalım CLAAS 2009 sonuna kadar bize ne gibi yenilikler daha sunacak merakla bekliyorum. CLAAS yine bu yılıda en çok yeniliği yapan firma olarak birincilikle bitirecek gibi gözüküyor. Boşuna yapılan anketlerde teknolojide birinci olarak seçilmediğini yaptığı yeniliklerden anlayabiliriz.....
[move][size=18pt]First CLAAS....!!![/size] *098*-[/move]
[move][size=18pt]First CLAAS....!!![/size] *098*-[/move]