dünyada bazı ülkelerde, kabayem (otyem) ihtiyacını karşılamak için...
bir yılda, iki ürün ekilmektedir...
genellikle, birinci ekimde buğdaygil (arpa, buğday), ikinci ekimde baklagil (soya)...
buğdaygil (arpa, buğday, yulaf) ekimlerini, ikinci bir ürün (soya, mısır) takip etmektedir...
ya da ekin biçildikten sonra ayçiçeği ekilmesi gibi...
ekin biçildikten sonra silajlık mısır ekilmesi gibi...
birinci ürün, silaj yapmak üzere ya da kuruot yapmak üzere, buğdaygil bitkisi başak verme evresinde, tanede süt evresinde ya da tanede hamuroluşma evresinde biçilir...
tahıl silajı ya da kuruot yapılır (tahıl üretmeye göre bir ay erken biçme, ikinci ürüne daha çok zaman ayırma)...
çift ürün denendiğinde, tatbik edildiğinde sulama imkanı olup olmadığı dikkate alınmalıdır...
bu çift ürün ekimleri akdeniz bölgesinde (çukurova), güneydoğu anadolu bölgesinde, ege bölgelerinde denenmeli...
iç anadolu bölgesinde, trakya bölgesinde bu ikili ekim denenebilir...
çift ürün ekimi ile (bir yılda iki ürün ekmekle), kaliteli otyem (kaliteli kabayem) üretimi, kesif yem ihtiyacını azaltır mı?
bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar....
bilgisini paylaşması halinde, gelecek senelerde, kaliteli otyem (kabayem) sıkıntısı azalır...
bir yılda, iki ürün ekilmektedir...
genellikle, birinci ekimde buğdaygil (arpa, buğday), ikinci ekimde baklagil (soya)...
buğdaygil (arpa, buğday, yulaf) ekimlerini, ikinci bir ürün (soya, mısır) takip etmektedir...
ya da ekin biçildikten sonra ayçiçeği ekilmesi gibi...
ekin biçildikten sonra silajlık mısır ekilmesi gibi...
birinci ürün, silaj yapmak üzere ya da kuruot yapmak üzere, buğdaygil bitkisi başak verme evresinde, tanede süt evresinde ya da tanede hamuroluşma evresinde biçilir...
tahıl silajı ya da kuruot yapılır (tahıl üretmeye göre bir ay erken biçme, ikinci ürüne daha çok zaman ayırma)...
çift ürün denendiğinde, tatbik edildiğinde sulama imkanı olup olmadığı dikkate alınmalıdır...
bu çift ürün ekimleri akdeniz bölgesinde (çukurova), güneydoğu anadolu bölgesinde, ege bölgelerinde denenmeli...
iç anadolu bölgesinde, trakya bölgesinde bu ikili ekim denenebilir...
çift ürün ekimi ile (bir yılda iki ürün ekmekle), kaliteli otyem (kaliteli kabayem) üretimi, kesif yem ihtiyacını azaltır mı?
bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar....
bilgisini paylaşması halinde, gelecek senelerde, kaliteli otyem (kabayem) sıkıntısı azalır...
Son düzenleme: