yedili cektim bugun

Tarlada ot oldugu icin degil zaten 7 li cekmek sonbaharda surulen tarla kar yagmasiyla yagmur yagmasiyla yani kisin ustunden gecmesiyle topragin oturmasi sikismasi yuzunden topragi yeniden kabartmak havalandirmak icin cekilir .. o iyi olmaz diyen arkadas ciftcilik nedir pek anlamiyor sanirim

Yedili dediğiniz çizelim mi? Bu arada ben hiç çizel kullanmadım bizim köyde bi tane 7 li var numune gibi hiç kimse kullanmıyor. Fakat forumda okuduğum kadarıyla kuru tarımda bir çok çiftçi yazın muhakkak çizel çekiyor ve ardından güzün 2-3 işlem daha yapıp öyle Ekiyorlar. Faydası var mı ve her sene yapılmalı mi?

Yedili, yani Çizel çekmek iyidir. Ben şahsen buğday yada ayçiçek ekimi öncesi çekilmesi taraftarı değilim. Tarla ekiminden 2 ay kadar önce çekilmesi daha ideal bence. Çizel toprağı derin işliyor, bu konuda flamingo diğer adı ile tillere göre daha derin işliyor yalnız hatırı sayılır miktarda kesek çıkarıyor. Biraz yellenip üstüne yagmur yiyince tarla iyi oluyor fakat biraz zaman geçmesi gerekiyor bunlar için. Kısaca ekime yakın çekilmediği sürece sıkıntı olmaz.

Yedili dediğiniz çizelim mi? Bu arada ben hiç çizel kullanmadım bizim köyde bi tane 7 li var numune gibi hiç kimse kullanmıyor. Fakat forumda okuduğum kadarıyla kuru tarımda bir çok çiftçi yazın muhakkak çizel çekiyor ve ardından güzün 2-3 işlem daha yapıp öyle Ekiyorlar. Faydası var mı ve her sene yapılmalı mi?
Biz buğdayı biçince direk anıza çektik 7li çizel. O sene de çok yağışlı gidince çizelin battığı yere kadar yağmur iniyor. Hatta paylaşımını yapmıştım vidyo olarak. Toprağın su tutma kapasitesi artıyor.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci96