dedemlerın ılk traktoru ydü suan hala daha var dedemler 4 erkek olup o zamanların zamanında cıgır aşarak mf 135 i almıslar koyde ılk traktormus ve aynı zaman da ılk patozu dedemler almıs suan bulundugum cevrede nufus 150 bın cıvarı o zamanlar nufus daha azmıs ve o zamanlar sehırde 3 mf 135 varmıs bır tanesı de dedemlerın aldıgı 135 135 ın maceraları coktur ve o zamanları sayılı traktoru oldugu ıcın her işe gıtmıs suan saatını bılmıyorum ama 20 bın saatını devırdıgıne ınanıyorum belkı fazladır hangı koye gıdersek gıdelım bızı tanırlar 135 den doalyı mı bılmıyorum bayırda yuklu haldeyken 480 ın 2 yle cıktıgı yerı mf 135 arkasında romork takılı halde 3 vitesle cıkarmıs koy kahvelerınde oturuken yaslı dedelerden dozer gıbı traktorde be ah ah eskıler dıye iç cekerek anlattıgı muhabbetlerı dınlerken ınsan bı tuhaf oluyor bu 135 lerın yasamadıgı klamamıstır 135 ın arkasına bırde 5 tonluk makassız tek dıngıl bı romork yaptırmıs bızımkıler traktor ve romork bırbırıne cok ıyı uyum saglamıs dıger 135 lerden fazla cekıyormus romork un sayesınde 135 kadar romork da baya bı unlu herhalde ufacıcık motor bu koca romork u nasıl cekıyor dıye ınsanlar hayretle bakıyolardı o yuzden :SSempatiq1 link=topic=78437.msg927750#msg927750 date=1413815226' Alıntı:Bizim Aile İçinde Kıymeti Çok Büyüktür Dedemin 2. Traktörü 135 ' likmiş Baharda Dedem Bu Canavarla 4 Yıl Boyunca Ortalama 2000 Dekar Herk Yapmış 2 ' li Pıçakla Yerini Buldumuydu Sanki 135 ' lik Değilde 165 ' lik Gibi Gider