Tahtadan yapılsa nolur kare profillerin yerine tahta kullanilsa
Ucuz bulunsa 10*10 dan guzel olur da ucuza bok bile kalmadiÖmrü kısa tahtanın ama şu şartlarda bende tümoya tahtadan bir garaj yapacağım.
Neden kısa ki? Ömrü uzun tahta çeşitleri yok mudur nemden felan etkilenmeyen?Ömrü kısa tahtanın ama şu şartlarda bende tümoya tahtadan bir garaj yapacağım.
Neden kısa ki? Ömrü uzun tahta çeşitleri yok mudur nemden felan etkilenmeyen?
Güncel fiyarlar az önce aldim
Blok yigma tugla 1800
Cimento 5o kg 18
Demir ton 4800
Yani demir çok daha uygun fiyata gelir doğrumu? Benim arkadaş var mütehhit babası. Hergün ağlıyo demir fiyatı uçtu öldük bittik felan fişman. Oyüzden sorayım dedim.Kereste den ahır yapmak; 4 tane demirden yapılmış ahır maliyetine gelir.
"yok mudur nemden felan etkilenmeyen?" Olmaz mı? Var tabi.. Türkiye de Finlandiya dan ithal, ahşap ev yapımı için özel kimyasal havuzlarda bekletilmiş olan keresteler var. Son fiyat ı bilmiyorum ama metreküp fiyatı tahminim şu an 30.000TL den aşağı değildir. Yani çam ın 32 katı.
Nemden etkilenmeyen, çok eskilerden yapılmış olan ahşap evler var. Mesela senin bölgende deden zamanından kalma en az 80-100 senelik kestane veya dışbudak keresteden yapılmış ve hala kusursuz olan ahşap evler var. Şimdi o keresteyi bulamazsın.
Eğer 3-5 sene önce kesilmiş, kesildiği yerde yatmış dışbudak ağac tomruğu bulursan; o zaman mükemmel olur. Bunu alır biçer ve önce kereste haline getirip daha sonra da ahır yaparsan bu ahırı senin torunların bile görür. Yoksa mümkün değil. Ama bu bile metal den daha pahalıya gelir.
Konuyu hortlamak gibi olacak ama kullanılan agaca gemi ler için kullanılan vernik sürülürse uzun ömürlü olur. Deforme felan olmazNemden etkilenmeyen kereste şu eski telefon direkleri var ilaçlı
mazotta aynı işi görür mazot püskürtülen ağacı kurt yemez diye bir şehir efsanesi var.bilen bir yorum yaparsa birilerine faydası olur,Konuyu hortlamak gibi olacak ama kullanılan agaca gemi ler için kullanılan vernik sürülürse uzun ömürlü olur. Deforme felan olmaz