Arkadaşlar burgos buğday 24 kasım da ekildi dekara 27 kilo atıldı. alt gübre 20 20 25 kg ocak 15 on kg üre bir kg çinko sülfat 5 mart 17 kg can 28 mart ot ilacı atıldı yapraklar da lekeler var Bi bakıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim içimi rahattınız herhangi Bi ilaç kullanmama gerek var mı şuan? Arpadaki durumu da paylaştım başaklarda morluklar var ara ara sizin düşünceniz nedir?Altta biraz pas var üstte yaprak yanıklığı mevcut benekli sarı lekeler don etkiside benzer etkiler gösterir! Fungusitler yani pas ilaçları yanık mücadelesinde ortak kullanılır...Genel olarak durumu iyi görünmekte[emoji1303]
Bizim burası bu sene ılıman geçti yağmurlar da tam oldu diyebilirim Sivas bildiğim kadarıyla bizden bir ay gerideaynı lekeler bizim mahsülde de var. ara ara eksi dereceye düştüğümüz için olduğunu düşünüyorum. henüz bayrak çıkartmadı daha sivasta biraz geç geliştiği için pas olduğunu düşünmüyorum soğuktan olabilir.
Bizim buralarda pas septorya gibi hastalıklar görünmez bilende olmaz sık sık takip ediyorum içimi raharlattınız bu sene tüm umudum buğday lar düğün yapıcam altın aldı başını gitti [emoji3] arpalarda ise çıkan başaklara ara ara morluklar var başak ucuna kadar gidiyor bazen morluklar Bi bakarsanız sevinirim onadaBuğdayınız gayet temiz alt yapraklarda çok az sarılık var onlar don zararı.Boşuna evham yapmayın bence.Sık sık takip edip pas septorya ilacını uygulayın.
Gövdede olsaydı fosfor eksikliği derdim yalnız başakda olunca yanlış birşey demeyeyim.kök gübresi ne kadar kullandınız acaba ?Bizim buralarda pas septorya gibi hastalıklar görünmez bilende olmaz sık sık takip ediyorum içimi raharlattınız bu sene tüm umudum buğday lar düğün yapıcam altın aldı başını gitti [emoji3] arpalarda ise çıkan başaklara ara ara morluklar var başak ucuna kadar gidiyor bazen morluklar Bi bakarsanız sevinirim onada Ekli dosyayı görüntüle 48359Ekli dosyayı görüntüle 48360Ekli dosyayı görüntüle 48361
hafif bir element eksikliği potasyum magnezyum olabilir yoğun görünmedikçe ciddi etkisi söz konusu değildir...Teşekkür ederim içimi rahattınız herhangi Bi ilaç kullanmama gerek var mı şuan? Arpadaki durumu da paylaştım başaklarda morluklar var ara ara sizin düşünceniz nedir?
17 kilo taban gübresi ocak ayında 10 kg üre mart ayında 20 kg can atıldı yağmurlardan gidip tekrar kontrol edemedim yarın bakıcam nasip olursaGövdede olsaydı fosfor eksikliği derdim yalnız başakda olunca yanlış birşey demeyeyim.kök gübresi ne kadar kullandınız acaba ?
Ziraat mühendisi Bi arkadaşla görüştüm potasyum eksikliği Bi uygulama yapmana gerek yok dedi öyle bıraktık daha gidip bakamadım yağmurlardanHafif
hafif bir element eksikliği potasyum magnezyum olabilir yoğun görünmedikçe ciddi etkisi söz konusu değildir...
Ben ziraat mühendisiyimZiraat mühendisi Bi arkadaşla görüştüm potasyum eksikliği Bi uygulama yapmana gerek yok dedi öyle bıraktık daha gidip bakamadım yağmurlardan
İşini iyi bilen bi ziraat mühendisiymişsin güzel insan [emoji3][emoji3][emoji108][emoji108]Ben ziraat mühendisiyim[emoji28][emoji23][emoji1303][emoji1303]
Eyvallah kardeşim çocukluktan arazideyiz hem çiftçi hem mühendisiz birde motor uzmanlığı ekleyebildik bakalımİşini iyi bilen bi ziraat mühendisiymişsin güzel insan [emoji3][emoji3][emoji108][emoji108]
Bunlarda benhure nin yanında atacağım ilaçlar ve buğdayların son durumuHayırlı akşamlar arkadaşlar buğdaylarım pas olmuş uzunlukları belime kadar geliyor hemen hemen başak çıkarmayı bitirmiş durumdalar benhure pas ilacı bulabildim olduğum yerde sizce yarar mı? Bi kaç sey daha atacağım yanında fotograflarını gönderiyorum yardımlarınızı bekliyorum hayırlı akşamlar