PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yaprak Gübresi Önerileri ve Bilinçli Tarım Farkı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet-42" data-source="post: 1208446" data-attributes="member: 74007"><p>Galiba Uan 32 yi topraktan atmayi düşündünüz.Yapraktan atmayı düşünüyorsanızda atabilirsiniz tabi.Ama üreyi holderle atmaktan çok farklı bir şey yapmazsınız.İçinde %8 nitrat azotu var.Bitkinin hazır olarak alacağı azot budur.Değişikliğe uğramadan direkt olarak alır.Dekara 10 kg yasaklanmış 33 nitratı attiginizdaki nitrat azotunu elde edebilmek için bu gübreden tam 20 kg atmaniz gerekir.Buda hiç ekonomik olmaz.Dekara önerilen doz 3-4 litre imiş.4litre uan 32 gübresi 2 kilogram 33 nitrata es değer.2 kilogram illaki fayda sağlar ama ekini şahlandiracak etki yapacağını zannetmiyorum.Ama denersiniz belki sizi vazgeçirmek istemem.Tecrube olur.Fiyati yüksek değil 1 bidon denenebilir.Ayrıca ekinde azot eksikliğine bağlı sararma olmadığı sürece gübreleme için çok geç kalındığı söylenemez.Üstü açık Allaha emanet bir yer sonuçta.Her ayrıntısını dört dörtlük yapamayız.Hızlı bir şekilde azot temin edebilmek için 26 nitratta kullanabilirdiniz.Belkide bitki nitrattan faydalanmadan sağanak yağmurla yıkanıp gidecekti.Öyle bir yanıda var.Olumsuz düşünüp kendinizi yormayın.Yenil nesil azotlu gübreler çıktı artık.Utec gibi entec 26 gibi bu gubrelerde göz atmanizi tavsiye ederim.Utec alınabilecek bir fiyatı vardı diye hatırlıyorum.Bundan sonra nasipse kullanırsınız.Birde ekimle beraber azotlu katı organaminarel gübre olarak geçen hümik asit ve %15 civarı azot içeren gerçekten is yapacak gübreler var.Dekar maliyeti 20 tl gibi biseyler.Biz kullandiriyoruz memnun kalan çok çiftçimiz var.Daha önceden de anlatmıştım bu gübreyi burda.Resim falan atabilirim isterseniz.Yakın zamanda kıraç 100 dekarlık arpa tarlamıza gidersem farkı komşu tarlalarla görmek için resim paylaşımı yapabilirim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet-42, post: 1208446, member: 74007"] Galiba Uan 32 yi topraktan atmayi düşündünüz.Yapraktan atmayı düşünüyorsanızda atabilirsiniz tabi.Ama üreyi holderle atmaktan çok farklı bir şey yapmazsınız.İçinde %8 nitrat azotu var.Bitkinin hazır olarak alacağı azot budur.Değişikliğe uğramadan direkt olarak alır.Dekara 10 kg yasaklanmış 33 nitratı attiginizdaki nitrat azotunu elde edebilmek için bu gübreden tam 20 kg atmaniz gerekir.Buda hiç ekonomik olmaz.Dekara önerilen doz 3-4 litre imiş.4litre uan 32 gübresi 2 kilogram 33 nitrata es değer.2 kilogram illaki fayda sağlar ama ekini şahlandiracak etki yapacağını zannetmiyorum.Ama denersiniz belki sizi vazgeçirmek istemem.Tecrube olur.Fiyati yüksek değil 1 bidon denenebilir.Ayrıca ekinde azot eksikliğine bağlı sararma olmadığı sürece gübreleme için çok geç kalındığı söylenemez.Üstü açık Allaha emanet bir yer sonuçta.Her ayrıntısını dört dörtlük yapamayız.Hızlı bir şekilde azot temin edebilmek için 26 nitratta kullanabilirdiniz.Belkide bitki nitrattan faydalanmadan sağanak yağmurla yıkanıp gidecekti.Öyle bir yanıda var.Olumsuz düşünüp kendinizi yormayın.Yenil nesil azotlu gübreler çıktı artık.Utec gibi entec 26 gibi bu gubrelerde göz atmanizi tavsiye ederim.Utec alınabilecek bir fiyatı vardı diye hatırlıyorum.Bundan sonra nasipse kullanırsınız.Birde ekimle beraber azotlu katı organaminarel gübre olarak geçen hümik asit ve %15 civarı azot içeren gerçekten is yapacak gübreler var.Dekar maliyeti 20 tl gibi biseyler.Biz kullandiriyoruz memnun kalan çok çiftçimiz var.Daha önceden de anlatmıştım bu gübreyi burda.Resim falan atabilirim isterseniz.Yakın zamanda kıraç 100 dekarlık arpa tarlamıza gidersem farkı komşu tarlalarla görmek için resim paylaşımı yapabilirim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yaprak Gübresi Önerileri ve Bilinçli Tarım Farkı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt