PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
yanlış şap aşısı buzağıyı öldürdü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mrram" data-source="post: 1447931" data-attributes="member: 866"><p>Tarım bakanlığının programlı şap aşısını çiftlikte çalışırken de çok kullandım. Ne gebe nede yeni doğan ayrımı yapmaksızın uyguladım hayvanlara. Büyük sorunlar yaşamadım ufak tefek alerjiler oldu. Şap aşısı etkili ve koruyuculuğu yüksek ancak protein oranı yüksek olduğu için alerjik etkisi var. Hekimlik olarak söylüyorum hayvan sahipleri gebe hayvana aşı yaptırmıyorlar, yeni doğan buzağıyı aşısız anne sütü nasıl koruyacak. Şu an kamuda çalışıyorum ve söylediğiniz gibi 9.ayına girmiş hayvana uygulayamıyoruz, çok fazla stres oluyor hayvan. Buzağılarda da 1 aylıktan küçüklere yapmıyoruz. Bizlerde her aşı ekibinde acil müdahale ilacı mutlaka yanında bulunur. Tedavi kısmına gelince de, sadece anti alerjik müdahale yapabilir kamu veteriner hekimi yada tavsiye reçetesi yazabilir. Başka da ilaç olmaz elimizde. </p><p> Veteriner hekim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mrram, post: 1447931, member: 866"] Tarım bakanlığının programlı şap aşısını çiftlikte çalışırken de çok kullandım. Ne gebe nede yeni doğan ayrımı yapmaksızın uyguladım hayvanlara. Büyük sorunlar yaşamadım ufak tefek alerjiler oldu. Şap aşısı etkili ve koruyuculuğu yüksek ancak protein oranı yüksek olduğu için alerjik etkisi var. Hekimlik olarak söylüyorum hayvan sahipleri gebe hayvana aşı yaptırmıyorlar, yeni doğan buzağıyı aşısız anne sütü nasıl koruyacak. Şu an kamuda çalışıyorum ve söylediğiniz gibi 9.ayına girmiş hayvana uygulayamıyoruz, çok fazla stres oluyor hayvan. Buzağılarda da 1 aylıktan küçüklere yapmıyoruz. Bizlerde her aşı ekibinde acil müdahale ilacı mutlaka yanında bulunur. Tedavi kısmına gelince de, sadece anti alerjik müdahale yapabilir kamu veteriner hekimi yada tavsiye reçetesi yazabilir. Başka da ilaç olmaz elimizde. Veteriner hekim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
yanlış şap aşısı buzağıyı öldürdü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt