Arkadaşlar buğday ekmeği düşünüyoruz ama tarlalar kupkuru daha yerlere girmedik .Böyle giderse altarnatif olarak ne yapilabilir?
Biz dün denedik tekirdag hayraboluda tarlaya batan ekipman 4 parmak onun disinda bilenmiş demirler dahi girmiyor toprağa 9 ve 10 kasim da kuvvetli yagislar var onlari bekliyoruz
8 kasım da yeni bir yağışlı hava geliyor abi. bence kuruya ek sen buğdayını kuruda çimlenmez nasılsa. yağmur yağınca güzel olur.
Bizde o yağmurları bekliyoruz. 80 kadar ekmiştim dedik kumsal yerleri karıştıralım önce yedili yapalım sonra sürüp ekeriz. Sıfır yedili demirleri 15 dönümde temizlendi daha da beteri debriyajı kaybettik. Bu sezon bizim için uğursuz başladı bakalım.
Ayçiçeği bitkisi kendine tosikmis yani ardi ardina ekersek verim düşermişBu bölgede kuruya ekim yapilmıyor,Muhakkak toprağın tavlı olması bekleniyor.Başka türlüsünü bilmiyoruz zaten
Ayrıca Ayçiçeğinin üstüste ekimi yapılabilirmi?Kendi kendine toksit değildir herhalde bilen varmı?
Bugday ekimi icin aralik 15 e kadar vakit uygun bence
Bizim bolgede 15 subatta ekilip super olan arpalar oldu
Tamam gordumÖzelden msj attım bi bakar mısın ?
Arkadaşlar buğday ekmeği düşünüyoruz ama tarlalar kupkuru daha yerlere girmedik .Böyle giderse altarnatif olarak ne yapilabilir?
Ayçiçeği bitkisi kendine tosikmis yani ardi ardina ekersek verim düşermiş
Lodos Fırtınası var bu gun
Lodosun arkası soğuk yagmur yapar genelde
Ben de pulluk kullanamadım abi, lakin buğday ekmek istediğim bir anızı pulluk batmasada mecburen 3-4 parmak derinlikte devirip, üstüne Tiller çektim. Sonra merdaneli aysan ile hazırladım. Fakat ekimden sonra bile anız artığı kalmıştı. Son işlem olarak Tırmık çektim, yer şahane oldu, rahat bir nefes aldım.Bu sene pulluklar kullanılmadı gibi bişey. Ya yedili ile kabarttık yada tiller ile. Üstüne çampara çektik ekebildiğimizi ektik. Tohumu toprağa attık.