Soru zor değil ama Orabanja dayanıklılık üzerinden tohum almıyoruz genelde bide yazıyormuki orabanja dayanıklıdır. Ben yazdığını görmedim içanadoluda satılan tohumlarda.Bizler genelde deneme yanılma ile marka üzerinden tohum alıyoruz
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Soru zor değil ama Orabanja dayanıklılık üzerinden tohum almıyoruz genelde bide yazıyormuki orabanja dayanıklıdır. Ben yazdığını görmedim içanadoluda satılan tohumlarda.Bizler genelde deneme yanılma ile marka üzerinden tohum alıyoruz
Eskişehirde biz damlama ile sulayarak 400-450 kilo alıyoruz dekarda bu yıl goldsunu deniyom ama o dediğiniz konuda bizim buralarda canavar otu denilen ot konusunda sıkıntı yaşamıyoruz şükür
Mehmet abi standart çeşitler daha çok verim yapar.Bu denemelerle kanıtlanmıştır.Hatta yağ oranlarıda ilaçlı(imi grubu) çeşitlere göre daha yüksektir.Imı grubu ayçiçeklerine atılan ilacın etkisi verimde ve yağ oranında düşmeler yapmaktadır.Deneyip kendinde görebilirsin.Ot sıkıntın yoksa normal çapalık çeşit ek derim.
Sağolasın,kuru tarım olarak ,biryil ayçiçeği bir yıl buğday ekiyoruz,2014,2016 da ot,orabanj da yoktu.ilk defa aycicegi ektigim 2014 yilinda bahar yağışların iyi oldu sonra kesti o yıl 5543 CL ekmistim ,220 kg/da. Verim almıştık.
sonra Goldsun (st.)ektim ama 2016 da yağışlar çok az oldu ,her marka ve çeşit en fazla 200 kg ürün yapmıştı o yil ,
Yıl!desteklerse bende aynı düşünüyorum