PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
USK, çiğ süt tavsiye fiyatını açıkladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1405789" data-attributes="member: 57589"><p>ineklerden (holştayn), 33-35 kg süt ortalaması ile 10-11 ton/inek, süt verimi almak için</p><p>1-kaliteli kaba yemlere ihtiyaç var</p><p>bunlar neler?</p><p>-arpaotu/buğdayotu (ya da bunların silajları yapılacak)</p><p>-arpaotu/buğdayotu-yonca (1:1 ya da %50-%50 karıştırılacak)</p><p>-mısır silajı</p><p>-arpa sılajı/buğday silajı</p><p>2-kaliteli sütyemi</p><p>mısır/soya küspesi karışımı</p><p>3-mineral bileşikleri ve vitamin karmaları (kalsiyum, fosfor, A,D,E vitamini)</p><p>temel rasyon (kabayem rasyonunun ve süt yeminin</p><p>mineral ve vitamin bakımından dengelenmesi için (bu mineral bileşiklerinin ve vitamin karmalarının ihtiyacı karşılayacak şekilde hesaplanıp verilmesi gerekir)</p><p>bu bileşikler:</p><p>tuz (sodyumklorur ya da öğütülmüş kaya tuzu)</p><p>dikalsiyum fosfat (ticari ürün)</p><p>öğütülmüş mermer (kalsiyum karbonat)</p><p>A vitamini premiksi</p><p>D vitamini premiksi</p><p></p><p>soru:</p><p>vatandaş rasyonunu kendisi hesaplamak ve vermek istese,</p><p>tahılı zahireciden (arpayı, mısırı) bulur,</p><p>1-küspeyi (ayçiçek küspesi, pamuk küspesi soya küspesi), </p><p>2-dikalsiyum fosfat, öğütülmüş mermer, öğütülmüş kaya tuzu, </p><p>3-soda(sodyum bikarbonat), magnezyum oksit, maya (bunlar, asidozu önlemek için, yüksek tahıllı rasyonlara ilave edilir)</p><p> bunları (1,2 ve 3) nereden alacak?</p><p>yem bayileri sadece, fabrika yemi (sütyemi, besiyemi) satmamalı</p><p>bu yem maddelerini de bulundurmalı, satmalı (bakanlık bu konuda tedbir almalı)</p><p></p><p>çiftçiler rasyonlarını nasıl hesaplayacak?</p><p>çiftçiler bu yem ilavesi maddeleri ne kadar kullanacak ?</p><p>bu soruların cevaplarını, bulursak, çiftçiler kazanır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1405789, member: 57589"] ineklerden (holştayn), 33-35 kg süt ortalaması ile 10-11 ton/inek, süt verimi almak için 1-kaliteli kaba yemlere ihtiyaç var bunlar neler? -arpaotu/buğdayotu (ya da bunların silajları yapılacak) -arpaotu/buğdayotu-yonca (1:1 ya da %50-%50 karıştırılacak) -mısır silajı -arpa sılajı/buğday silajı 2-kaliteli sütyemi mısır/soya küspesi karışımı 3-mineral bileşikleri ve vitamin karmaları (kalsiyum, fosfor, A,D,E vitamini) temel rasyon (kabayem rasyonunun ve süt yeminin mineral ve vitamin bakımından dengelenmesi için (bu mineral bileşiklerinin ve vitamin karmalarının ihtiyacı karşılayacak şekilde hesaplanıp verilmesi gerekir) bu bileşikler: tuz (sodyumklorur ya da öğütülmüş kaya tuzu) dikalsiyum fosfat (ticari ürün) öğütülmüş mermer (kalsiyum karbonat) A vitamini premiksi D vitamini premiksi soru: vatandaş rasyonunu kendisi hesaplamak ve vermek istese, tahılı zahireciden (arpayı, mısırı) bulur, 1-küspeyi (ayçiçek küspesi, pamuk küspesi soya küspesi), 2-dikalsiyum fosfat, öğütülmüş mermer, öğütülmüş kaya tuzu, 3-soda(sodyum bikarbonat), magnezyum oksit, maya (bunlar, asidozu önlemek için, yüksek tahıllı rasyonlara ilave edilir) bunları (1,2 ve 3) nereden alacak? yem bayileri sadece, fabrika yemi (sütyemi, besiyemi) satmamalı bu yem maddelerini de bulundurmalı, satmalı (bakanlık bu konuda tedbir almalı) çiftçiler rasyonlarını nasıl hesaplayacak? çiftçiler bu yem ilavesi maddeleri ne kadar kullanacak ? bu soruların cevaplarını, bulursak, çiftçiler kazanır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
USK, çiğ süt tavsiye fiyatını açıkladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt