Ücret Hesaplama nasıl olur?

Değerli çiftçi arkadaşlar köyde eşiniz, dostunuz sizden traktörle bir iş yapmanızı istediğinde ( tarla sürme, ot toplama, getir götür işleri vb.) ona işin karşılığı olarak ne kadar bir ücret talep ediyorsunuz bunun basit bir formülü varmı? (Örneğin bi yerde görmüştüm
-iscilik
-amortisman
-yakıt
Giderleri için harcanan yakıt*3 gibi bi formül kullanılıyordu) mesela 1 dekar bir alanı pullukla süreceksiniz traktörünüz dekara 1.5lt yakıyor. Dekar sürüm fiyatı 1.5*3=4.5lt güncel mazot fiyatı 44 lira olarak alalım 4.5*44=198 lira mı olmalı

Başak 2060, 4 soklu 8" pullukla 15 cm sürüm derinliğinde kıraç toprakta 1,5 lt/dk yakabiliyor. NH td90 4 soklu 14" dönerli pullukla mısır yeri kumsalımsı tarlada 3,5 lt/dk yakıyor.
Kara toprak yapısında, mısır yerinde, Nh t5.115 5 soklu 10" pullukla 3 lt/dk yakıyor, sürüm derinliğinde 20 cm, buğday yeri hazırlama.
İşin içine birde yol maliyetleri girerse fiyatlar değişir.
Tane mısır biçilen yerlerde genelde biçer biçim ücreti ile sürüm fiyatı aynı gibi olur.
Sürümü zor alanlardır.
Santrifüjlü tankerle , 4 tonluk su taşıma işi vardı.Komşuya bin lira deyince vaz geçti.Evden çık, gölete git, doldur, gel, bahçenin deposuna boşalt, eve gel, on km yol tep, en az 2 saat vakit alacak, pahalı geldi.Şebeke suyu da sebzeye yaramaz.

Hepiniz haklısınız işin büyüklüğü şartlar herşey etkili bu durumda sadece belli bir piyasa yok bizim bölge de örnek veriyorum cemal abi 180tl demiş mibzer ekimine bizim bölge de 300tl çok uçuk bi rakam geliyo bana
Bizde tarlalar küçük ve yollar çok kötü arazi dağınık işin cogu yolda geçiyor günlük ortalama 50 60 dekar ekebiliyorum
Birde hava şartlarından dolayı toprak tavsız ve çok ağır hep dikkat estiyor
En son ektim gün 2 parça 70 dekar denk geldi hiç durmadan akşam 8 de zor bitirdik

Biz normalde başkalarının işlerini yapmayız. ama yakın akrabalarımız bizden tarlasına bakmalarını istedikelrinde yalnızca mazot parasını alıyoruz. tabii bu araziler genelde 20 dönümden fazla olmuyor oyüzden işçilik pek olmuyor. sürüm yapacağınız kişi eğerki tanıyıp sevidiğiniz biriyse yakıt×2/×3 olabilir işe, işin büyüklüğüne ve kişinin yakınlığına göre belirleyebilirsiniz fiyatı.

Traktörlerin servis maliyetleri hiç önemsemeyerek cinsten harcamalar değildir.
300 saatlik motor yağı bakım paketi,
2000 saatte şanzıman yağı bakımları,
Lastik değişimi, akü , filtre bakımları,
Çamura girersek yıkaması, antifrizli cam suyu, sigortası, kaskosu, lambası, kırılan çamurluğu, düşen mandallı pimleri v.s. ,
Yakıt * 2 , biz söylemeye imtina ederiz.
Bunu söyleyen bizce çiftçi değildir.

Traktörlerin servis maliyetleri hiç önemsemeyerek cinsten harcamalar değildir.
300 saatlik motor yağı bakım paketi,
2000 saatte şanzıman yağı bakımları,
Lastik değişimi, akü , filtre bakımları,
Çamura girersek yıkaması, antifrizli cam suyu, sigortası, kaskosu, lambası, kırılan çamurluğu, düşen mandallı pimleri v.s. ,
Yakıt * 2 , biz söylemeye imtina ederiz.
Bunu söyleyen bizce çiftçi değildir.
Bu söylediğim ele değil eşe dosta az bir yer sürüyorsa geçerli. Zaten yazdığımı tam okumamışsınız. ×2/×3 olayını sevdiğiniz saydığınızsa dedim. Onun dışında bu fiyat işe işin büyüklüğüne göre vs değişir dedim...

Benim de merak ettiğim bir konu. Tl olarak değilde, litre hesabı (çarpan) sanki daha mantıklı.

Birde ekipman parça kırılması (taşlı bölgeler için) size mi ait yoksa tarla sahibine mi ait?

Kültivatör:
Pulluk:
Tapan:
Ekim:
İlaç:
Gübre:

Her biri için kaç litre hesabı baz alıyorsunuz?

Son düzenleme:
Benim de merak ettiğim bir konu. Tl olarak değilde, litre hesabı (çarpan) sanki daha mantıklı.

Birde ekipman parça kırılması (taşlı bölgeler için) size mi ait yoksa tarla sahibine mi ait?

Kültivatör:
Pulluk:
Tapan:
Ekim:
İlaç:
Gübre:

Hocam traktör 99model 54c 1000m² için
Pullukta 3lü/9 1.6lt
Kültivatör 0.5lt
İlaç ve gübre gibi işlerde 0.2-0.3lt yakiyor
Kırılma vs olursa tarla sahibine ait

Eşe dosta çalışmalarda benim yakıt*4 hesabı beni kurtarmiyor üstüne biraz ekleme yaptığım da bu kezde belirlediğim fiyata çok istiyon diyebiliyorlar tam bi arayı bulamadım bu işin değeri hakkı şudur diyorum insanlar çok vs dediğinde algı şaşıyo

Kültivatör:
Pulluk:
Tapan:
Ekim:
İlaç:
Gübre:

Yaptığım işlerde tüm zarar ziyan kendime ait
Bu sezon 3 adet pulluk pıcağı yamulttum
Gecen sezon 1 adet mibzer kursu kırdım takım olark yeni aldım 3 bin tl gibi rakama 1 gün akşama kadar ekim yaptım anca masrafı kurtardımdı

Hocam traktör 99model 54c 1000m² için
Pullukta 3lü/9 1.6lt
Kültivatör 0.5lt
İlaç ve gübre gibi işlerde 0.2-0.3lt yakiyor
Kırılma vs olursa tarla sahibine ait

Eşe dosta çalışmalarda benim yakıt*4 hesabı beni kurtarmiyor üstüne biraz ekleme yaptığım da bu kezde belirlediğim fiyata çok istiyon diyebiliyorlar tam bi arayı bulamadım bu işin değeri hakkı şudur diyorum insanlar çok vs dediğinde algı şaşıyo
Allah emeğinizi boşa çıkarmasın İnşaAllah. Hocam şöforün yevmiyesi, traktörün tekeri, yağı, yıpranma payı filan derken gerçekten kolay iş değil. Rabbim bol helal rızık nasip etsin İnşaAllah.

Yaptığım işlerde tüm zarar ziyan kendime ait
Bu sezon 3 adet pulluk pıcağı yamulttum
Gecen sezon 1 adet mibzer kursu kırdım takım olark yeni aldım 3 bin tl gibi rakama 1 gün akşama kadar ekim yaptım anca masrafı kurtardımdı
Taşlı bölgelerde parçanın traktör sahibine ait olması büyük problem. Yedek parçalar zaten ateş pahası. Allah bol helal rızık nasip etsin İnşaAllah