PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TürkTraktörden Finansman Kampanyası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1459514" data-attributes="member: 59451"><p>30 yıl önce aynı beygir gücünde traktörü 5 yıl kullanıp sıfırı ile yenilediğimiz zaman 5 yıl kullanılmışı verip üzerine 60 ton buğday parası veya 200 ton pancar parası veriyorduk, sıfırlıyorduk</p><p></p><p> 15 yıl önce aynı beygir gücünde traktörü 10 yıl kullanıp sıfır ile yenilediğimiz zaman 10 yıl kullanılmışı verip üzerine yine 60 ton buğday parası veya 250 ton pancar parası veriyorduk, ürün karşılığına bakıyordum anlayacağınız, yaşanmışlıklar bunlardır.</p><p></p><p> Şimdi aynı beygir gücünde 10 yıllık kullanılan traktörü versem, sıfırına almak için üzerine 120 ton buğday parası veya 500 ton pancar parası vermem gerekicek, yenilemek için vermem gereken ürün miktarı iki katına çıkmış, hatta daha fazla olmuş görünüyor, parasal rakamdan bahsetmiyorum bakın ödemek için üretilen ürün miktarından bahsediyorum, tarladan toplanan ürün miktarından.</p><p></p><p> Demekki 3-5 yıl ödemeli alsam dahi geçmişe göre çok zararda olucam.</p><p></p><p> Fazla ürün parası vermek akıl mantık dışı, 15 yıl yada 30 yıl öncesi ekonomik durumdan bugün ne değiştiki ben daha fazla tonajda ürün parası vereceğim yenilemek için.</p><p></p><p> Bu iş yapılacak en son işti zaten artık iş bile değil, nüfus arttı, artan nüfus kentlerde yığıldı geliri yok, günde 3 öğün sabah öğlen akşam karnı doysun diye yönetimler sürekli tarım ürünleri fiyatlarına baskı yaptı, gıda fiyatı artmasın diye elinden geleni yaptı, böylece tarım ürünleri fiyatları düşük kaldı, fakat girdiler muazzam yükseldi, bu durumda çiftçinin yükü kaldırması imkansız, borçla bu işi yapmaya teşvik ediyorlar ama her yıl yüksek miktar taksitle bu iş yapılmaz gerçekten, daha üretmek için gübresiydi ilacıydı tohumuydu bi ton girdi varki ürün fiyatı düşük kaldığı için onlarada 2-3 kat ürün satarak ulaşılabiliyor artık.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1459514, member: 59451"] 30 yıl önce aynı beygir gücünde traktörü 5 yıl kullanıp sıfırı ile yenilediğimiz zaman 5 yıl kullanılmışı verip üzerine 60 ton buğday parası veya 200 ton pancar parası veriyorduk, sıfırlıyorduk 15 yıl önce aynı beygir gücünde traktörü 10 yıl kullanıp sıfır ile yenilediğimiz zaman 10 yıl kullanılmışı verip üzerine yine 60 ton buğday parası veya 250 ton pancar parası veriyorduk, ürün karşılığına bakıyordum anlayacağınız, yaşanmışlıklar bunlardır. Şimdi aynı beygir gücünde 10 yıllık kullanılan traktörü versem, sıfırına almak için üzerine 120 ton buğday parası veya 500 ton pancar parası vermem gerekicek, yenilemek için vermem gereken ürün miktarı iki katına çıkmış, hatta daha fazla olmuş görünüyor, parasal rakamdan bahsetmiyorum bakın ödemek için üretilen ürün miktarından bahsediyorum, tarladan toplanan ürün miktarından. Demekki 3-5 yıl ödemeli alsam dahi geçmişe göre çok zararda olucam. Fazla ürün parası vermek akıl mantık dışı, 15 yıl yada 30 yıl öncesi ekonomik durumdan bugün ne değiştiki ben daha fazla tonajda ürün parası vereceğim yenilemek için. Bu iş yapılacak en son işti zaten artık iş bile değil, nüfus arttı, artan nüfus kentlerde yığıldı geliri yok, günde 3 öğün sabah öğlen akşam karnı doysun diye yönetimler sürekli tarım ürünleri fiyatlarına baskı yaptı, gıda fiyatı artmasın diye elinden geleni yaptı, böylece tarım ürünleri fiyatları düşük kaldı, fakat girdiler muazzam yükseldi, bu durumda çiftçinin yükü kaldırması imkansız, borçla bu işi yapmaya teşvik ediyorlar ama her yıl yüksek miktar taksitle bu iş yapılmaz gerçekten, daha üretmek için gübresiydi ilacıydı tohumuydu bi ton girdi varki ürün fiyatı düşük kaldığı için onlarada 2-3 kat ürün satarak ulaşılabiliyor artık. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TürkTraktörden Finansman Kampanyası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt