PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Türkiye'de Sera Tarımcılığı Trendi: Kalite ve Tonajda Artış Gözleniyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1453340" data-attributes="member: 4"><p>[ATTACH=full]77033[/ATTACH]</p><p><strong>Türkiye'de Sera Tarımcılığı Trendi: Kalite ve Tonajda Artış Gözleniyor</strong></p><p></p><p></p><p>Son yıllarda Türkiye'de üreticilerin tercihi sera tarımcılığı yönünde değişiyor. Avrupa ve diğer dünya ülkelerinin ardından Türk üreticiler de sera tarımcılığına yönelerek ürünlerin kalitesini ve tonajını artırıyor. Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ise sera tarımcılığı hızla yükselirken, üreticiler küçük alanlardan yüksek gelir elde ediyor.</p><p></p><p></p><p>Sera üreticilerinden Mehmet İleri, tarımın geleceğin en önemli sektörlerinden biri olduğuna işaret ederek, sera tarımının ekonominin belkemiği olduğunu belirtti. İleri, 1 dönümlük serada yetiştirilen ürünün açık alanda 5-6 dönümlük alana denk geldiğini açıkladı. Bin metrekarelik bir serada ortalama 25 tona yakın domates hasadı yapılabildiğini söyleyen İleri, Nisan ayının başından itibaren dikim yaparak 70 gün içerisinde ürün toplandığını, bu sürenin Ekim ayının ilk haftalarına kadar devam ettiğini vurguladı.</p><p></p><p></p><p>İleri, serada domates ve marul gibi ürünlerin aynı alanda yetiştirilebildiğini belirterek, salatalığın ise iki ürün olarak yetiştirilebildiğini aktardı. Seralarda dışarıdaki tarıma kıyasla kalite ve verimlilik artışının görüldüğünü dile getiren İleri, bu sayede üreticilerin daha yüksek gelir elde ettiğini ve az miktarda ilaç kullanılması nedeniyle ürünlerin daha organik ve doğal olduğunu ifade etti.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1453340, member: 4"] [ATTACH type="full"]77033[/ATTACH] [B]Türkiye'de Sera Tarımcılığı Trendi: Kalite ve Tonajda Artış Gözleniyor[/B] Son yıllarda Türkiye'de üreticilerin tercihi sera tarımcılığı yönünde değişiyor. Avrupa ve diğer dünya ülkelerinin ardından Türk üreticiler de sera tarımcılığına yönelerek ürünlerin kalitesini ve tonajını artırıyor. Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ise sera tarımcılığı hızla yükselirken, üreticiler küçük alanlardan yüksek gelir elde ediyor. Sera üreticilerinden Mehmet İleri, tarımın geleceğin en önemli sektörlerinden biri olduğuna işaret ederek, sera tarımının ekonominin belkemiği olduğunu belirtti. İleri, 1 dönümlük serada yetiştirilen ürünün açık alanda 5-6 dönümlük alana denk geldiğini açıkladı. Bin metrekarelik bir serada ortalama 25 tona yakın domates hasadı yapılabildiğini söyleyen İleri, Nisan ayının başından itibaren dikim yaparak 70 gün içerisinde ürün toplandığını, bu sürenin Ekim ayının ilk haftalarına kadar devam ettiğini vurguladı. İleri, serada domates ve marul gibi ürünlerin aynı alanda yetiştirilebildiğini belirterek, salatalığın ise iki ürün olarak yetiştirilebildiğini aktardı. Seralarda dışarıdaki tarıma kıyasla kalite ve verimlilik artışının görüldüğünü dile getiren İleri, bu sayede üreticilerin daha yüksek gelir elde ettiğini ve az miktarda ilaç kullanılması nedeniyle ürünlerin daha organik ve doğal olduğunu ifade etti. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Türkiye'de Sera Tarımcılığı Trendi: Kalite ve Tonajda Artış Gözleniyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt