TÜMOSAN’dan Yerli Faz-5 Motor Atılımı


6.png

TÜMOSAN’dan Yerli ve Çevreci Atılım: Faz-5 Motorlar 2025'te Piyasada!


TÜMOSAN, yüksek yerlilik oranıyla ürettiği Faz-5 emisyon standartlarına uygun motorları 2025 yılında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Teknoloji ve Mühendislik Grup Müdürü Volkan Gün, Faz-5 motorlarının Avrupa’nın en temiz motor sertifikasyonu seviyesine ulaştığını ve karbon emisyonunun minimuma indirildiğini belirtti.


Yüksek Teknoloji ve Yerli Üretim


TÜMOSAN, Faz-5 emisyon standartlarına uygun 48-125 beygir gücündeki motorlarını Türkiye’nin yerli kabiliyetlerini kullanarak geliştirdi. TÜBİTAK’ın destekleriyle yürütülen çalışmalar sonucunda motorlar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından sertifikalandırıldı. Motorların üretimi sırasında kullanılan “common rail” teknolojisi, daha yüksek verimlilik ve çevre dostu bir yapı sunuyor.


Volkan Gün, TÜMOSAN’ın yüzde 97 yerlilik oranına ulaştığını vurgulayarak, “Motor, transmisyon ve aktarma organları dahil tüm sistemlerde yüksek yerlilik oranıyla üretim yapıyoruz. Jeopolitik risklere karşı bu yerlilik seviyesi, sürdürülebilir bir tedarik zinciri için kritik öneme sahip” dedi.


Egzoz Emisyon Sistemi Fabrikası Kuruluyor


Faz-5 motorlarla uyumlu egzoz emisyon sistemlerinin üretimi için TÜMOSAN, 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika kuruyor. Fabrikada yılda 20 bin adet egzoz emisyon sistemi üretilmesi hedefleniyor.


Yatırımlarla Güçlenen Alt Yapı


TÜMOSAN, Özel Endüstri Bölgesi statüsüne sahip 1,6 milyon metrekarelik tesisinde motor dinamometreleri, robotik hatlar ve özel işleme tezgahlarına yönelik yaklaşık 21 milyon avroluk yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar, hem askeri projelere hem de tarım makinelerine yönelik yüksek kaliteli üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.


2025: Çevreci ve Güçlü Motorlar Yolda


Gün, 2025 yılında Faz-5 motorlarının tamamen piyasaya sunulacağını ve kullanıcıların çevre dostu motorlarla tanışacağını ifade etti. “TÜMOSAN, Avrupa standartlarında en çevreci motor üreticisi olarak Türkiye’nin gururu olmaya devam edecek” dedi.
 
Hayırlısı olsun.
1600 1700 rpm devirle balye bağlamaktan yoruluyoruz.
Jd 5125r gibi motorun sabit güç aralığı devirlerinde torku şahlanan motur olsa iyi olur, hem de Fiat karakteristiğinin üst segmentine geçmiş olurduk.
 
Temennimiz "Tümosanın yerli motorunu çok daha ileri teknoloji ile buluşturğu ve yüksek beygir güç üreten motorları türk çiftçisine sunduğu günleri görmektir...👍
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt