Ynt: tümosan 8095 - john deere 5725
95 beygir gücüne sahip bir traktör arıyorsun...E tabii ki bu traktör arazi işleyecektir...Ve bu arazilerin toplamı en az 250-300 olmalı ki traktörün çalışma kapasitesinin altında kalmasın...Diyelim ki Tümosan 8095 aldın...Bu traktörün konforu tatmin edecek mi(sen konfor istemezsen o ayrı tabi)...Hadi konforu geçtim çekişi ve iş kolaylığı seni tatmin edecek mi... ' ' Bence ' ' etmeyecek...Çünkü Tümosan 8095`in sana sağlayacağı konfor , çekiş ve iş kolaylığı John Deere 5725 ile kıyaslanamaz...Konfora gelirsek...Sessiz bir kabin ve klima...8095`te var mı yok...İş kolaylığı???...Tamam belki bazı insanlar 8095 ile daha hızlı iş yapabilir...Ama JD 5725 ileri-geri plus şanzıman var...buda tarla sonunda veya herhangi bir yerde debriyajsız ve rahatça ileri-geri yapmanı sağlayacak vs...JD 5725`in 4*4 , hidrolik , diferansiyel kilidinin vs şeylerin elektronik olup olmadığını bilmiyorum...Ama 5095M ` de elektronik...Ayrıca vites seçenekleri 16+16 5725 te ise 12+12...Üstelik hidroliklerin kontrolü elektronik...5725 ` te sadece turbo var 5095M de turbo / intercooler var...Kısacası ' ' benim ' ' sana önerim 5725 daha fazla konfor ve daha az yakıt istersen 5095M...Bu anlattıkların benim için önemli değil diyorsan 8095 gönül rahatlığıyla alabilirsin...O da senin işini rahatlıkla görür...Arıza , servis ve yedek parçaya gelirsek...Tümosan yedek parça bakımından ucuz ama ikisininde servisleri mevcut...Elbette ki ikisini de temiz kullanman gerekir...Ama Jd daha az arıza yapacaktır emin ol...