Ya bu tüccarlardaki kantarlarda çok oynama olurmu.Bazen römork çok dolu oluyor bunda 3 ton buğday var dediğimizde 2630-2740 kg gibi değişiyor tonajlar.Valla bazen içime şüphe düşüyor acabamı diye.Günahada girmek istemiyyorum.Birde şöyle bir durum oldu Mesala traktör yoldayken ben önceden dökeceğim yere gittim.Kantarın ucundan tartım kendimi kilomu tam gösteriyor.Traktör geldi tam kantara girecekken o ara tüccarda geldi yine kantara çıktım kilomdan 60 kg eksik geliyorum.Yanlışmı yaptım dedim yeniden çıktım girdim yine 60 kg eksik.Tek yağımla filanmı basıyorum dedim hayır eksik gösteriyor.Ben bu işden bir şey anlamadım.Bugün bir arkadaşa buğday döktüm yine tarttım kendimi normal kilomu gösteriyor.Ben bu malı birazdaha pahalıya verdim.Yakın tanıdığımız biri.Acaba kıramadığı için yüksek fiyat verip kantardan çalarak o verdiği fiyatı normalemi çekiyor anlamış değilim.Şimdi başka kantara girsem gelsem anlayacak ve o kantar tam tartacak.
Bu kantar bilgisayarlı kantar..İçerden tek bir tuşla kantarda tartıltılan buğdayı daha az gösterebilirlermi?Taraktörün boş ağılığını biliyorum her yerde aynı o hep aynı çıkıyor.O anda doluda oynama yapıp boşta ise normal çekiyor gibime geliyor.İçime bir şüphe düştü anlatamam ya.Tam olarak emin olmadan birşeyde yapamıyorum.Bundan sonra alıcı olmayan kantarda tartıp tekrar buğdayları sattığım tüccarın kantarında tartsam adamda yapmadıysa ayıp olacak.Ne yapacağımı şaşırdım.Şüphe kötü birşey..