PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Trakyada kuraklık ve üre kullanimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pyrzmc" data-source="post: 1444777" data-attributes="member: 77792"><p>İlk üre gübresi uygulamasını yaklaşık 1 ay önce yaptık 12-13 kg dekar olarak attık bol yağmur olmasa da eritip çalışacak kadar yağmur aldık çevremizde atmayan çok çiftçi dostumuz var ikinci uygulama için yağmur bekledik yine kaydı yine 1 hafta attı. Nerdeyse bir kaç aydır yağmur geliyor 1 hafta önce 20 litre yağmur son 3 günde gidiyor aşırı kurak sebebiyle bazı cins buğdaylar da sararmalar başladı kendi adıma konuşayım üre atımı için yağmuru geçtim bir iki parmak kadar yağmur yağsa buğday sararıp ölmeden yetişse yeter diyorum böyle giderse bırakın üre uygulamayı tarlada yeşil namına birşey kalmayacak elden gelen uygulamaları da yaptım ekim sonu merdane çekmediğimiz yerlere Ocak ayı başında merdane çektik kök yapışsında kurakdan az etkilensin diye bunun üzerine ilaç uygulaması yaparken çinko iz element ve humik fulvikler ile destek yapıp az da olsa azot verdik ki stres şartları biraz azalsın da 1 haftada sararıp ölmek yerine 10 gün 15 güne uzasın ama nafile . Sonuç olarak şu yoksa yağmur yoksa elden gelenler sadece çok kısa süreli çözüm şu durumda salı gecesi çok az da olsa bir cisenti var Trakya da belki değerse 1 parmak yağmur ölmekte olan buğdayımızı belki 1 hafta daha yaşatabilir. Allah büyük rahmeti ile bize verirse bizde ektiğimiz mahsule sahip çıkıp görevimizi yapıp evimize hanemize bakabiliriz Allah hepimizin yardımcısı olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pyrzmc, post: 1444777, member: 77792"] İlk üre gübresi uygulamasını yaklaşık 1 ay önce yaptık 12-13 kg dekar olarak attık bol yağmur olmasa da eritip çalışacak kadar yağmur aldık çevremizde atmayan çok çiftçi dostumuz var ikinci uygulama için yağmur bekledik yine kaydı yine 1 hafta attı. Nerdeyse bir kaç aydır yağmur geliyor 1 hafta önce 20 litre yağmur son 3 günde gidiyor aşırı kurak sebebiyle bazı cins buğdaylar da sararmalar başladı kendi adıma konuşayım üre atımı için yağmuru geçtim bir iki parmak kadar yağmur yağsa buğday sararıp ölmeden yetişse yeter diyorum böyle giderse bırakın üre uygulamayı tarlada yeşil namına birşey kalmayacak elden gelen uygulamaları da yaptım ekim sonu merdane çekmediğimiz yerlere Ocak ayı başında merdane çektik kök yapışsında kurakdan az etkilensin diye bunun üzerine ilaç uygulaması yaparken çinko iz element ve humik fulvikler ile destek yapıp az da olsa azot verdik ki stres şartları biraz azalsın da 1 haftada sararıp ölmek yerine 10 gün 15 güne uzasın ama nafile . Sonuç olarak şu yoksa yağmur yoksa elden gelenler sadece çok kısa süreli çözüm şu durumda salı gecesi çok az da olsa bir cisenti var Trakya da belki değerse 1 parmak yağmur ölmekte olan buğdayımızı belki 1 hafta daha yaşatabilir. Allah büyük rahmeti ile bize verirse bizde ektiğimiz mahsule sahip çıkıp görevimizi yapıp evimize hanemize bakabiliriz Allah hepimizin yardımcısı olsun [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Trakyada kuraklık ve üre kullanimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt