Traktörün kabin lambalarını açınca gövdeye elektrik veriyor

18.02.2011
6,058
1,598
sivas

selamun aleykum akşam üzeri tarlaya sürüm için gitmiştim üst kabin lambaları kırpıyordu şüphelendim damper kolları gövdeye değdikçe çıngı çıkartıyordu. kabin lamblarını kapatınca çınkı çıkmıyor kıvılcım yani sebebi nedir acaba tarlayı sürmeden geri geldim.

traktör erkunt servet

selamun aleykum akşam üzeri tarlaya sürüm için gitmiştim üst kabin lambaları kırpıyordu şüphelendim damper kolları gövdeye değdikçe çıngı çıkartıyordu. kabin lamblarını kapatınca çınkı çıkmıyor kıvılcım yani sebebi nedir acaba tarlayı sürmeden geri geldim.

traktör erkunt servet
Lambadan kaçak vardır başkada birşey olmaz

• Beğen
Tepkiler: şerefli1
işte o kaçak nereden oluyor acaba dün yoktu bu gün oldu. yağmur yağdı ondanmı oldu diye şüphelendim ama. hem ön hem arka ikisinide yakınca oluyor tek tek yakıncada oluyor.
Islaksa olabilir abi mantıklı veya sallanmadan kabin icindeki kablo yalıtımı soyulmuş da olabilir anahtardan sonraki çıkışta ortalık kuruduktan sonra tekrar dene tabi yağmur yağdı yer yumuşadı duramadın demi
Nasıl bayağı yagdimi sizin orayada

• Beğen
Islaksa olabilir abi mantıklı veya sallanmadan kabin icindeki kablo yalıtımı soyulmuş da olabilir anahtardan sonraki çıkışta ortalık kuruduktan sonra tekrar dene tabi yağmur yağdı yer yumuşadı duramadın demi
Nasıl bayağı yagdimi sizin orayada

Darendeye bayağı yağmış. dereden sel gelmişti.
bizim burayada çok yağdı.
ben kuykende sürdüm ama az yer kalmıştı ikileme yapacaktık o yüzden sürelim dedim baktım gövdede elektrik var bıraktım geldim.
Kısa devre var.Şalter varsa kapatın yoksa akü kutup başlarını ayırın.En kısa zamanda oto elektrikçi.
kutup başını söktüm zaten şu an tehlikeli

traktör erkunt servet
A.selam
Kardeşim senin dediğin olay benimde başıma geldi yıllar önce. Ne kaçak ne de başka birşey. Kabin elektriği traktör gövdesinden yeteri kadar şase almıyor onun işin şelale yapıyor. Yapacağın tek birşey var oda traktörün gövdesinden kabine kalın ve iyi bir elektrik kablosuyla şase (nötr) vermen yeterli olacak. Ne şelale kalır ne kıvılcımlama yapar.
İyi akşamlar...

A.selam
Kardeşim senin dediğin olay benimde başıma geldi yıllar önce. Ne kaçak ne de başka birşey. Kabin elektriği traktör gövdesinden yeteri kadar şase almıyor onun işin şelale yapıyor. Yapacağın tek birşey var oda traktörün gövdesinden kabine kalın ve iyi bir elektrik kablosuyla şase (nötr) vermen yeterli olacak. Ne şelale kalır ne kıvılcımlama yapar.
İyi akşamlar...
Şase alamadığı için de yapar ama koskoca kabinin şaseden elektrik alamaması ilginçmiş.

• Beğen
Şase alamadığı için de yapar ama koskoca kabinin şaseden elektrik alamaması ilginçmiş.
Başıma geldiği zaman bende inanmamışdım ama olayın vukuu bulduğu esnada tarlaya oto elektrikcisi getirme imkanım oldu ve sorun o anda çözüldü. O sebepden olmaya bilir belki ama denemekdende bir şey kaybetmez.
Kabinin traktör gövdesine bağlandığı yerde plastik takozlar olduğu için yeteri kadar şase alamıyor.

Su aldığı için olacağını sanmıyorum. Bariz elektrik kaçağı var.
kaçakta olsa yanmazmıydı köyden tarlaya gidene kadar ancak fark etmiştim.

A.selam
İyi akşamlar...
Reis bemcede öyle bişey var. çünki hidrolik kolu ile damper kolunda şelale yaptığını fark ettim o koları kabine değdirince ışık artıyor çekince azalıyor. yardımın için çok sağol. usta galiba kabin şaşisini bağlamadı baskı balatasını değiştridik ondan sonra oldu. çünki yağ sensötünün fişini sökyüğü yeri unutmuş fişi takacak yeri bulamadı elektrikçiye götür baksın dedi. o da baktı bulamadı fabrika onu ilerdeki değişiklikler için koymuş dedi. ben köyde baktım yağ sensörünün fişi takılı değil o fişmiş. ustalara bazen bırakmayacan her şeyi. akrabamızda elektrikçi onu aradık oda ya şasi almıyor yada kısa devre dedi bakmak lazım dedi. kısa devre olsa çokdan ya sigorta ya kablolar yanardı.

aynen becede senin dediğin gibi şasi almıyor.

Başıma geldiği zaman bende inanmamışdım ama olayın vukuu bulduğu esnada tarlaya oto elektrikcisi getirme imkanım oldu ve sorun o anda çözüldü. O sebepden olmaya bilir belki ama denemekdende bir şey kaybetmez.
Kabinin traktör gövdesine bağlandığı yerde plastik takozlar olduğu için yeteri kadar şase alamıyor.
aynen reis büyük ihtimal ondan oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mekanik10
Bende kabinli 285 vardı senin anlattığın sorunun aynısı oluyordu. Gece pancar yüklerken hidrolik koluna dokununca şelale yapmaya başladı. Kaçak var diye gece tarlaya elektriki getirtdim. Traktörün gövdesin den kabine şase kablosunu çekdi sorun düzeldi.
Bu iş çok basit bir şey elektrikciye gerek yok sende yapabilirsin. Gövdenin kabine yakın olan herhangi bir yerinden kabine kalın bir kabloyla şase vermen yeterli olacak. Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: mekanik10