PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Traktör Şirketleri Hakkında Soruşturma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 1443784" data-attributes="member: 6"><p>Ben özellikle bazı markaların malı yok yere karaborsa yaptığını düşünüyorum. Her şeyi yerli olan bir marka nasıl oluyor da mal yok diyor sıraya koyuyor. Teknolojik bir özellik olmayan traktör. Beyin yok birşey yok. Neden üretilmiyor. Neden fiyatlar her ay yükseliyor, her ay zam. Olmayan şeye nasıl zam geliyor. Çok değişik bir hal aldı bu süreç. 2021 yazın da 350.000 TL olan sıfır 100 Hp bir traktör şuan 1.2 mi 1.3 mü artık Milyon lira. Ben şahsen takip edemiyorum artışı. Ne oldu da bu kadar zam geldi. Tamam herşeye zam geliyor da. Her ayda zam gelmez ki. Firmalarda da suç var bu işi bu zamana kadar takip etmeyip frenlemeyenlerde de suç var. Traktör alan da zaten artık ya yatırım diye alıyor, yada seneye kalırsa zaten iyice artacak alamayacağım diye alıyor. Biz 2021 yazında olmayan traktöre yazılsaydık 350.000 TL' ye alıyorduk. Mal yok ortada ne zaman gelir belirsiz diye almadık. Aynı yılın Ekim ayında 465.000 TL' ye yeni modeline yazılın dediler. Yine yazılmadık çünkü mal yok. En son geçen Eylül ikinci el 2014 model traktörü 610.000 TL' ye aldık. Anlayın aradaki anlamsız artışı. Özellikle 2022' ye girer girmez bu artış patladı gitti ve artmaya da durmadan devam ediyor. Nerdeyse 2 sıfır traktör alacağın paraya 1 sene sonra ikinci el hem de yaklaşık 10 senelik bir traktör alıyorsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 1443784, member: 6"] Ben özellikle bazı markaların malı yok yere karaborsa yaptığını düşünüyorum. Her şeyi yerli olan bir marka nasıl oluyor da mal yok diyor sıraya koyuyor. Teknolojik bir özellik olmayan traktör. Beyin yok birşey yok. Neden üretilmiyor. Neden fiyatlar her ay yükseliyor, her ay zam. Olmayan şeye nasıl zam geliyor. Çok değişik bir hal aldı bu süreç. 2021 yazın da 350.000 TL olan sıfır 100 Hp bir traktör şuan 1.2 mi 1.3 mü artık Milyon lira. Ben şahsen takip edemiyorum artışı. Ne oldu da bu kadar zam geldi. Tamam herşeye zam geliyor da. Her ayda zam gelmez ki. Firmalarda da suç var bu işi bu zamana kadar takip etmeyip frenlemeyenlerde de suç var. Traktör alan da zaten artık ya yatırım diye alıyor, yada seneye kalırsa zaten iyice artacak alamayacağım diye alıyor. Biz 2021 yazında olmayan traktöre yazılsaydık 350.000 TL' ye alıyorduk. Mal yok ortada ne zaman gelir belirsiz diye almadık. Aynı yılın Ekim ayında 465.000 TL' ye yeni modeline yazılın dediler. Yine yazılmadık çünkü mal yok. En son geçen Eylül ikinci el 2014 model traktörü 610.000 TL' ye aldık. Anlayın aradaki anlamsız artışı. Özellikle 2022' ye girer girmez bu artış patladı gitti ve artmaya da durmadan devam ediyor. Nerdeyse 2 sıfır traktör alacağın paraya 1 sene sonra ikinci el hem de yaklaşık 10 senelik bir traktör alıyorsun. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Traktör Şirketleri Hakkında Soruşturma
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt