Eşref Şekerli de buna benzer bişey demiştiTarım işi olan çiftçilik,karşıdan kolay ve kaba-saba olarak görünsede işin içine girince aslında hiçte öyle olmadığı görülmektedir.
Tarım, önceden hesaplamadir,kimyadır,fiziktir,matematiktir kısaca herşeydir.
Ciftci ayni zamanda muhasebeci ziraat muhendisi veteriner tuccarlik..... hepsini ogrenmek zorunda.Tarım işi olan çiftçilik,karşıdan kolay ve kaba-saba olarak görünsede işin içine girince aslında hiçte öyle olmadığı görülmektedir.
Tarım, önceden hesaplamadir,kimyadır,fiziktir,matematiktir kısaca herşeydir.
Gecmis olsun iyi yani remorkun cekisi donerli olmasi Bir cok.remorkta sabit ceki. Var boyle durumlarda traktore ve remorka ciddi hasarlar veriyor.bende tek dingil tek teker remork kullaniyorum. Bende cok.devirdim. isin en zoru o sardigin remorku tekrar bosaltip sarmasi
Geçmiş olsun, kimsenin kabahati yok. Bile bile yapılmış bir şey değil.
Tek dingil römork ile yüklü halde eğimli arazide çapraz iniş çıkışlarda benzer şeyler olabiliyor.
Bilirim goynuk remorklarini burada da var sizinkiler gibi buradada modifiye edildi sac kasa oldu tekerleri buyuktu isuzu cantlari taktilar. Daha his oturakli oldu . Suanki 10 tonluk remorklardan saglam denk gelse bende bi tane alcamm
Abi bizim köyde hep 30-40 yıllık göynük romörku dediğimiz tipde römorklar var.Zamanında ağaç kapaklıydı çürüğünce üste demir yaptırıp damper ekleyerek bir nevi modifiye yapıldı.Lastikler 8.25-20 kamyon tekerli ve dingilleri muazzam güçlü.Yatmaya çok dayanıklılar.Yeni tipler bunlar kadar dayanıklı değil.Civarda duyuyorum yenilerin dingillerin koptuğunu.Şasesinin yamulduğunu hele o montanonun şasesine aldanıp vaybe ne römork yapmışlar dedik ama bildiğin naylon.Hem bizim köydeki hemde komşu köydeki römorkların şasesi büküldü geri iade ettiler ama halen bayinin önünde cenaze gibi duruyolardı.Velasıl kelam ne varsa eskilerde var.