Traktör noter satışı alamiyorum

Bayiden 2013 model erkunt 80.4 bi traktöre 65 bine pazarlık yaptık. 2 binde kapora verdim. Ama satış almaya gidince traktörün muanesi ve sigortası olmadığını öğrendim. Satış alamadım. Bayi bana muanesi sigortayı benim yaptirmami istiyor. Tartıştık bana senin aldığın traktörün muanesi sigortasını benmi yatırılan diyor. Hani muanesi neyse de sigortayı ben başkasının adına yatırmam gerekiyor. Satış alınca bide kendi adıma sigorta yaptırmak gerek. Bu nasıl iş anlamadım. Vazgecsem 2 bin kapora gidiyor ne yapmam lazım.

• Beğen
Tepkiler: mali87
Bayiden 2013 model erkunt 80.4 bi traktöre 65 bine pazarlık yaptık. 2 binde kapora verdim. Ama satış almaya gidince traktörün muanesi ve sigortası olmadığını öğrendim. Satış alamadım. Bayi bana muanesi sigortayı benim yaptirmami istiyor. Tartıştık bana senin aldığın traktörün muanesi sigortasını benmi yatırılan diyor. Hani muanesi neyse de sigortayı ben başkasının adına yatırmam gerekiyor. Satış alınca bide kendi adıma sigorta yaptırmak gerek. Bu nasıl iş anlamadım. Vazgecsem 2 bin kapora gidiyor ne yapmam lazım.
Muayene ve sigorta bayiye ait.Masrafı size yikmaya calisiyorlar.Daha yeni bizde traktör sattık muayenesini yaptırıp sıkıntısız alıcıya teslim ettik.Sigorta desen yine onlara ait.Satışı aldıktan sonra da 15 gün içinde sigorta süresi oluyor yaptırmak için.Böyle insanlardan alışveriş etmeyecek para kazandirmayacaksin.Bunlar cakal gecinip insanları kaziklamaya calisan tayfadan.Keske fazla kapora vermeseydiniz.2.000 ciddi rakam.Ya masrafları düşsünler ya da kendileri yaptırsınlar sigorta ve muayeneyi.Yoksa da versinler kaporanizi baska kandircak adam bulsunlar.Yil 2018 hala böyle cakallar esnaflık yapiyor.

• Beğen
Tepkiler: cemilAltan
Satici satis oncesi herseyini temizlemek durumunda vergi rehin ceza sigorta tuv vs .Kopeksiz koy muamelesi yaptirma kendine hakkini ara onun esnafligi zarar gorur sen haklisin tek ya lisin tum bunlari onceden sormaman oda bilmedigi den ve saticinin cakalligindan

2000 liranın üzerine su içecekseniz en azından icraya verin. İlamsız icra takibi başlatın. Büyük ihtimalle icraya itiraz eder o zaman da itirazın iptali davası açabilirsiniz. Ancak miktar küçük olduğu için avukatlık ücreti v.s. ile gene zararlı çıkarsınız. Su içecekseniz en azından icraya verin huzursuz olsun.

Parayı bankadan havale edeydin dekont a yazdırsaydın kapora die iş görürdü 2.kamera kaydı olsa dukanda o ibnenin ewladı vermez 3.yakın akraban olmayan bi şahit varsa dava aç bi markanın ana bayiliği varsa o ibnede o merkezede sikayet et böyle o.ç ları na fırsat vermeyin

• Beğen
Tepkiler: MehmetGngr
Muayenesi yapılması lazım, Geri dönüşü yok, sigortayı gelince de traktörün sahibi sigortacıya gider, Kredi kartı üzerinden sigortayı yapar, satış sonrasında traktörün satışı alan ile tekrar aynı sigortaciya gider, önce sigortayı iptal et sonrada Tekrar şu arkadaşıma sigorta yap der, sigortacı iptal ettiği sigortanın bedelini on line olarak çektiği karta peşin iade eder, Yeni arkadaşada sigortasını yapar, eski araç sahibi ne kadar zaman sigortadan faydalanmışsa gün yada ay şeklinde iade edilen içinden mahsup edilir, veya satıcı ile anlaşılır, alıcı tek başınada işlemleri bu şekilde halledilir, muayenesi yapılmasında kimin adına yapılacak hususunda bir sıkıntı olmaz, Ancak usul gereği Muanesi her zaman satıcı yapar,zamanı yoksa vb, nedenleri varsa, Muanesi bedelini ya peşin verir Yada satıştan düşer, Bunun için pazarlık bozulmaz ama satıcıda Nasıl olsa "Kabora" Aldım artik müşteri eserim gibi tavır yapıyorsa Yanlış yaptığı ikna edilmeli, gerekiyorsa yanlışını esnaf ve çevresine anlatılmalı, Bu durumda kendisinin rencide olacağı, çevresine iyi tanışacağım bildirilmelidir. Kabora parası için icraya gelince burada yapılacak bir durum yok, zira kabora parası tarafların sözleşmeyi cayması/vaz geçe durumlarının bedeldir. Vaz geçen öder yani ceza gibi, satış olduğunda normalde iade edilir ama uygulamada ana paradan düşerler, Sanki önceden peşin 2.000TL vermiş gibi işlem görür. Arkadaş bir kez daha uygun dil ile durumunu izah etsin belki faydalı olur.

Aynen makbuz is gorur kapora ama bence sen ne yap biliyon mu traktoru gotureyim muayeneye diye agirliklari sok bir kac parcasini sök al de bende traktoru almiyorum de kapora da senin olsun de bi gorsun yalniz caktirma once o dumbuk ne oldugunu anlasin

Kardeş[emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319] öyle g..e böyle y...k da senet imzalatır ibne

• Beğen
Tepkiler: mehmet_mmk