UÖZKAN.77 link=topic=80860.msg960076#msg960076 date=1421701067' Alıntı:kırıcı hepten fanteziye kaçar
basit ucuz kırıcı: RİPER işte bu olur ama.. takarsın aynen uyar.. hem kök sökmede hem taş kayada iş görür..
JCB 3CX ripper concrete failure. under concrete high-voltage cable.
özkan kardeş bilgiler için teşekkürlerUÖZKAN.77 link=topic=80860.msg960321#msg960321 date=1421779357' Alıntı:kubilay.. JCB ' ler 5 metreye kadar uzanır.. motora takılanlar 2,5-3 metre o kadar.. ama bu videodaki 5 ' e yakın duruyo.. metre bi yana diyelim 300-500 metre kanal kazacan motora sürekli in bin işi zor.. ama durudğu yerde kuyu-çukur vs işi yapar..
mamduh abi.. ha deyince bişe olmaz.. ama ilerde değişcek olursan sor EN kalitelisinden tak.. çok uzun yıllar iş görür..
şimdilik sorun yok ben almadan önce 3-4 yıl kullanılmadan dışarda bırakmışlardı bende dondan güneşten zarar görmüştür diye düşünmüştüm ama bi problem çıkarmadı şimdiye kadar kaliteli hortum pahalımı değişirse komple mi değişiyo patlayan hortum yoksa eskisinin üzerindeki başlıkları kullanıyolar mı bizim kazıcının bazı hortumlarında çatlamalar oluşmuş bu da fazla çalışmadan değil dışarda bıraktıkları için zannedersem kuyruk miline takılan pompası var onun yağını değiştirdim 26 litre de kazıcı yağ alıyo onuda değiştirdim şimdilik tıkır tıkır çalışıyo ilerde hortumlarda sorun çıkarsa dediğin gibi en iyisiyle değiştirecem önerilerin için sağol k bakma biraz fazla soruyorum kepçeler hakkında fazla bilgim yokUÖZKAN.77 link=topic=80860.msg960327#msg960327 date=1421779711' Alıntı:kalite kodları var.. hortumcular bilir abi.. öyle bişe takarsan 5-10 sene rahat gider.. zaten sen az kullanıyomuşsun.. eskitemezsin..
zaten 2 yıldır kapalı yerde ilerde sorun olursa dediğin gibi en iyi hortumla değişiriz bilgiler için sağolUÖZKAN.77 link=topic=80860.msg960590#msg960590 date=1421828373' Alıntı:abi normal JCB-Hidromek hortumları baya sağlamdır.. basınçta fazla zaten.. traktöre takılanları yakından gördüm ama özellikle hortumlarını incelemedim.. büyük ihtimalle debide düşüktür kalitede..
biz her sene hidromeğin bikaç hortumunu değişiyoz ama ömrü dolduğundan değil.. taşa kayaya denk gelip çatlattığımızdan, koptuğundan.. vs.
ama ne olursa olsun sıradan değiller içleri çelik telli galiba baya sağlamlar.. özellikle kıvrımlı yerler zamanla çatlıyo evet..
ama patlayıp yağ kaçırana kadar devam etmeli.. hangisi patlarsa sadece o değişcek.. aslında hepsi kabaca 300-500 TL tutar tahmini.. ama gerek yok..
yerinde olsam gittiği yere kadar gitsin.. patlayanı EN iyi kalite hortumla değiştir.. zamanla hepsi değişmiş olcak zaten.. yalnız hortumu değişirken dediğim gibi 'farkını verip iyisinden taktır' demessen elinde ne varsa normal bişe takar geçer hortumcu.. aynı lastikler gibi onlarda kalite kalite petlasla/lassa gibi..
bide aşırı güneş-soğuk hortumun ömründen yer.. kapalı bi garaja koydumu tamamdır..