Köyümüzde sulama yok toplulaştırma yapılacak. arazilerimiz bayır sınırlar 3-4 metre kot farkı var nasıl olur bilmiyorum yorumlarınızı merak ediyorum
Toplulaştırma yapılınca 50 dekar altı pek fazla tarla kalmıyor demiTarla yolu yaparlar arazinin bir kısmı yola gider
Valla geçende harita geldi tarlalar dahada bölük bölük hepsi 50 dekar altı yapmışlar şuan nasıl yapıyorlar bilmiyorum bok gibi bir durumToplulaştırma yapılınca 50 dekar altı pek fazla tarla kalmıyor demi
Aynen , Bizim tarlalar hisse verese idi 90 dönümde nerdeyse yarisi gitti kalaninda 10 dönüme yola gitti bize kaldi 50 dönüm yerToplulaştırma yapılınca 50 dekar altı pek fazla tarla kalmıyor demi
O yola giden kısmın ücretini oduyormu devletToplulastormanin başı beddua sonu ise duadır 2 yıl önce bizim burdada yapıldı 124 dekar tarla 122 dekar kaldı 2 dekar yola verdiler 3 askı gelir toplamda her askıyı kontrol etmek gerekir memnun deyilsen itiraz etme hakkın var
Bu işi bölge bölge yapmiyorlarmi iyi araziyle kötü arazi farkı vardır tabiki yani köyde bir bölge vardır Arazisi kötüdür bor bölge çok güzeldir bunu toplulastirmada dikkate almiyorlarmiToplulaştırma bana göre iyidir ama başkasına göre kötüdür. Kendi akrabalarımızdan örnek vereyim dayıoğlum çok iyi oldu diyor çünkü neden kendi kıravga denilen boz topraklı kiremitli tarlası başkasına kaldı buna daha güzel toprak kaldı tabi ki iyi der . E bunun kiremitli boz toprak tarlasını verdikleri kişi ne der sizce toplulaşştırmaya küfür eder geçer.
O kadar ayrıntısını inanın bilmiyorum. Fakat gördüğüm bildiğim bunların boz tpraklı ve kiremitli tarlaları artık yokBu işi bölge bölge yapmiyorlarmi iyi araziyle kötü arazi farkı vardır tabiki yani köyde bir bölge vardır Arazisi kötüdür bor bölge çok güzeldir bunu toplulastirmada dikkate almiyorlarmi
Bizim köyde de şuan yapılıyor. Suda gelecek diyorlar ama önümüzdeki 10 yıl sanmıyorum. Önce yolları yaptılar. Araziyi parsellere ayırıyorlar. Ancak hasat kalkınca birleştirme yapılacak. 3 defa itiraz hakkınız var. Kot farklarını müteahhit halleder.Köyümüzde sulama yok toplulaştırma yapılacak. arazilerimiz bayır sınırlar 3-4 metre kot farkı var nasıl olur bilmiyorum yorumlarınızı merak ediyorum