Dogum yaptiktan sonra 7 falan oldugu tohumlandigi tohum koyduruyorum tutmuyor neden oluyor arkadaslar bu sorun
Dogum yaptiktan sonra 7 falan oldugu tohumlandigi tohum koyduruyorum tutmuyor neden oluyor arkadaslar bu sorun
Ayni bizimkide satmayi dusunuyorumaynı sorun bizde de var.. veterınerın bırı gelyo hastalık dıyo biri gelyo dengesiz beslenme dıyo.
Walla onun cozumunu aricaz artik yada deistircez napalim nasip bu islerAyni sorunu bende yasadim vetr.deis ilk once guvenirli yuksek tohum iste vetr.den birde irk deisimi tohum attir simantelse montofon gibi uyguladigim yontem en son verinirimi deisdirdim tohumu ayni irkin farkli boganin tohumu kullandim ilk 3 gun meraya 6/7 ci gunde de meraya salmadim 20 gun boyunca tuz fenni yem kepenk süt yemi gibi yemler vermedim 46 altinci gunde bagli meraya salmadim 20 gunun sonunda cok azda olsa kepenk cok az verdim sadece 50 gunden sonrada sut yemi verdim bide sut yemin markasinda deisdim boyle sonuca vardim insallah sizlerde cozersiniz
Haklilik payları var veterinerlerin, holstein diye tahmin ediyorum hayanin. Holsteinlar cok narin, besleme hatası kabul etmiyor. Holsteindan vazgeç, yada montfon simental melezlemesi ile ırkı boz.aynı sorun bizde de var.. veterınerın bırı gelyo hastalık dıyo biri gelyo dengesiz beslenme dıyo.
Walla benimkilerin hepsi hoistein degistirmem uzun surer baska irklaraHaklilik payları var veterinerlerin, holstein diye tahmin ediyorum hayanin. Holsteinlar cok narin, besleme hatası kabul etmiyor. Holsteindan vazgeç, yada montfon simental melezlemesi ile ırkı boz.
Haklilik payları var veterinerlerin, holstein diye tahmin ediyorum hayanin. Holsteinlar cok narin, besleme hatası kabul etmiyor. Holsteindan vazgeç, yada montfon simental melezlemesi ile ırkı boz.