PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TMO 2024 HUBUBAT ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1463414" data-attributes="member: 59451"><p>Fırına sordum 50 kilo unu (1 çuval) kaç liraya alıyosunuz, 690 lira dedi, peki kaç ekmek çıkıyor, 210 gramlık ekmekten 300-322 filan ama sen 300 tane bil dedi.</p><p></p><p>300 ekmek 10 liradan 3 bin gayme, 300 den fazla çıkanıda ziyana sayıyolar demekki, 690 lira artı maya artı tuz, artı gerekli fırın ateşi ile işçilik, hamurun yarsısıda su.</p><p></p><p> Ben traktörüme şöför oturtsam günlük çalışmaya 1500 TL yövmiye alıyor, artı yemeği sigarası 2000 Tl, vermezsen adam yok zaten çalışmıyor, neden? Herşey zamlanmış, akşama kadarda traktörün deposu 140 litre ama adam anca 100 litre yakıyor, eve erken gitmem lazım diye akşam 6 da dönüyor, haklı, yoksa ben daha fazla çalışıp 125 litreyi yakarım, 100 litre mazot 4 bin lira, ettimi bir günlük sadece traktörün çalışması için masraf 6 bin lira, arıza vs, yada tarla süren ekipmanın ne semryesi nede amortismanı yok, toprak işleyen alet ucu aşınır deli para, kırılır tamiri deli para, bozulur ustası deli para, onları saymasam bir günlük çalışmaya 6 bin lira verip ucuz ürün satarsam ne olur? Deliler 10 bin liraya bir ay adamın geçindiğini iddia ediyorken bizim görünmeyen sadece 1 günlük masraf uçtu.</p><p></p><p>Temmuzda bu masrafların üstüne misliyle zam gelecek. 6 bin olacak 7 sonra 8 vs. Vs..ama benim ürün fiyatı artmayacak, tıpkı bir yıl boyunca anca yüzde 12 arttığı gibi seneye zam olacak, artmıycak ve seneye anca yüzde 12 aratacak, belkide seneye yüzde 2 artacak, olacak iş değil</p><p></p><p> Nasrettin hocanın eşeğine saman verdiği fıkra gerçek oldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1463414, member: 59451"] Fırına sordum 50 kilo unu (1 çuval) kaç liraya alıyosunuz, 690 lira dedi, peki kaç ekmek çıkıyor, 210 gramlık ekmekten 300-322 filan ama sen 300 tane bil dedi. 300 ekmek 10 liradan 3 bin gayme, 300 den fazla çıkanıda ziyana sayıyolar demekki, 690 lira artı maya artı tuz, artı gerekli fırın ateşi ile işçilik, hamurun yarsısıda su. Ben traktörüme şöför oturtsam günlük çalışmaya 1500 TL yövmiye alıyor, artı yemeği sigarası 2000 Tl, vermezsen adam yok zaten çalışmıyor, neden? Herşey zamlanmış, akşama kadarda traktörün deposu 140 litre ama adam anca 100 litre yakıyor, eve erken gitmem lazım diye akşam 6 da dönüyor, haklı, yoksa ben daha fazla çalışıp 125 litreyi yakarım, 100 litre mazot 4 bin lira, ettimi bir günlük sadece traktörün çalışması için masraf 6 bin lira, arıza vs, yada tarla süren ekipmanın ne semryesi nede amortismanı yok, toprak işleyen alet ucu aşınır deli para, kırılır tamiri deli para, bozulur ustası deli para, onları saymasam bir günlük çalışmaya 6 bin lira verip ucuz ürün satarsam ne olur? Deliler 10 bin liraya bir ay adamın geçindiğini iddia ediyorken bizim görünmeyen sadece 1 günlük masraf uçtu. Temmuzda bu masrafların üstüne misliyle zam gelecek. 6 bin olacak 7 sonra 8 vs. Vs..ama benim ürün fiyatı artmayacak, tıpkı bir yıl boyunca anca yüzde 12 arttığı gibi seneye zam olacak, artmıycak ve seneye anca yüzde 12 aratacak, belkide seneye yüzde 2 artacak, olacak iş değil Nasrettin hocanın eşeğine saman verdiği fıkra gerçek oldu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TMO 2024 HUBUBAT ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt