PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TİGEM, yerli buğday tohumluklarını çiftçilere dağıtacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1452052" data-attributes="member: 4"><p>[ATTACH=full]76613[/ATTACH]</p><p><strong>Eskişehir'in</strong> <strong>Mahmudiye</strong> ilçesinde bulunan <strong>Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne</strong> (TİGEM) bağlı <strong>Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğüne</strong> ait arazilerde <strong>modern</strong> <strong>sulama</strong>, <strong>ilaçlama</strong> ve <strong>gübreleme</strong> teknikleriyle yetiştirilen <strong>3 bin ton yerli buğday</strong> tohumluk olarak çiftçiye dağıtılacak. <strong>Tarım ve Orman Bakanlığına </strong>bağlı <strong>TİGEM</strong> bünyesindeki Anadolu Tarım İşletmesinde damızlık <strong>Arap</strong> <strong>atı</strong>, <strong>tiftik</strong> <strong>keçisi</strong>, <strong>Anadolu merinosu</strong> ırkı <strong>koyun</strong> ve <strong>esmer ırkı sığır</strong> yetiştiriciliğinin yanı sıra <strong>44 bin dekar</strong> alanda tarımsal faaliyet yürütülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tarımsal araştırma enstitülerince geliştirilen ve Anadolu Tarım İşletmesi arazilerinde modern sulama, ilaçlama ve gübreleme teknikleri kullanılarak üretilen <strong>yerli buğday </strong>çeşitlerinden <strong>Kate</strong>, <strong>Reis</strong> ve <strong>Sönmez'in</strong> hasadına başlandı. Hasattan elde edilecek yaklaşık <strong>4 bin 500 ton</strong> ekmeklik buğdayın <strong>3 bin tonu</strong>, yerli buğday çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla <strong>TİGEM</strong> bayileri tarafından <strong>çiftçiye</strong> ulaştırılacak.</p><p></p><p></p><p>İşletmenin Müdür Yardımcısı <strong>Eren Karabulut</strong>, AA muhabirine, <strong>11 bin 270 dekarlık</strong> alana ekilen <strong>Kate</strong>, <strong>Reis</strong> ve <strong>Sönmez</strong> çeşidi <strong>ekmeklik</strong> <strong>buğdayın</strong> hasat edildiğini söyledi.</p><p></p><p></p><p>Yaklaşık<strong> 4 bin 500 ton rekolte</strong> beklediklerini ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:</p><p>[ATTACH=full]76612[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>"<strong><em>Elde ettiğimiz buğdayın 3 bin tonunu tohumluk olarak çiftçilerin hizmetine sunacağız. Selektörde elenen buğday, gerekli sertifikasyon sürecinin ardından üreticiye iletilecek. Geriye kalan buğdayın bir kısmı gelecek yılın ekiliş döneminde işletmemizde kullanılacak. Bir kısmı da işletmedeki hayvanlar için yem olacak. Ekmeklik tohumluk buğday üretimimizden faydalanmak isteyen üreticiler, TİGEM bayileri aracılığıyla buğdaylarımıza ulaşabilir. Hasatta elde edilen hububat sapını da balyalıyoruz. Bunlar da işletmemizin hayvancılık faaliyetlerinde altlık ya da yem olarak kullanılacak.</em></strong>"</p><p></p><p></p><p>Karabulut, bu yıl <strong>4 bin 300 ton yonca</strong>, <strong>2 bin ton da fiğ </strong>üretimi yaptıklarını belirterek, "<strong>Onların da hasadı gerçekleştirildi. 1500 ton çayır otu üretimi de gerçekleştirdik. Söz konusu üretimlerimiz hayvancılık faaliyetlerinde yem olarak kullanılacak</strong>." dedi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1452052, member: 4"] [ATTACH type="full" width="848px"]76613[/ATTACH] [B]Eskişehir'in[/B] [B]Mahmudiye[/B] ilçesinde bulunan [B]Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne[/B] (TİGEM) bağlı [B]Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğüne[/B] ait arazilerde [B]modern[/B] [B]sulama[/B], [B]ilaçlama[/B] ve [B]gübreleme[/B] teknikleriyle yetiştirilen [B]3 bin ton yerli buğday[/B] tohumluk olarak çiftçiye dağıtılacak. [B]Tarım ve Orman Bakanlığına [/B]bağlı [B]TİGEM[/B] bünyesindeki Anadolu Tarım İşletmesinde damızlık [B]Arap[/B] [B]atı[/B], [B]tiftik[/B] [B]keçisi[/B], [B]Anadolu merinosu[/B] ırkı [B]koyun[/B] ve [B]esmer ırkı sığır[/B] yetiştiriciliğinin yanı sıra [B]44 bin dekar[/B] alanda tarımsal faaliyet yürütülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı tarımsal araştırma enstitülerince geliştirilen ve Anadolu Tarım İşletmesi arazilerinde modern sulama, ilaçlama ve gübreleme teknikleri kullanılarak üretilen [B]yerli buğday [/B]çeşitlerinden [B]Kate[/B], [B]Reis[/B] ve [B]Sönmez'in[/B] hasadına başlandı. Hasattan elde edilecek yaklaşık [B]4 bin 500 ton[/B] ekmeklik buğdayın [B]3 bin tonu[/B], yerli buğday çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla [B]TİGEM[/B] bayileri tarafından [B]çiftçiye[/B] ulaştırılacak. İşletmenin Müdür Yardımcısı [B]Eren Karabulut[/B], AA muhabirine, [B]11 bin 270 dekarlık[/B] alana ekilen [B]Kate[/B], [B]Reis[/B] ve [B]Sönmez[/B] çeşidi [B]ekmeklik[/B] [B]buğdayın[/B] hasat edildiğini söyledi. Yaklaşık[B] 4 bin 500 ton rekolte[/B] beklediklerini ifade eden Karabulut, şöyle konuştu: [ATTACH type="full" width="838px"]76612[/ATTACH] "[B][I]Elde ettiğimiz buğdayın 3 bin tonunu tohumluk olarak çiftçilerin hizmetine sunacağız. Selektörde elenen buğday, gerekli sertifikasyon sürecinin ardından üreticiye iletilecek. Geriye kalan buğdayın bir kısmı gelecek yılın ekiliş döneminde işletmemizde kullanılacak. Bir kısmı da işletmedeki hayvanlar için yem olacak. Ekmeklik tohumluk buğday üretimimizden faydalanmak isteyen üreticiler, TİGEM bayileri aracılığıyla buğdaylarımıza ulaşabilir. Hasatta elde edilen hububat sapını da balyalıyoruz. Bunlar da işletmemizin hayvancılık faaliyetlerinde altlık ya da yem olarak kullanılacak.[/I][/B]" Karabulut, bu yıl [B]4 bin 300 ton yonca[/B], [B]2 bin ton da fiğ [/B]üretimi yaptıklarını belirterek, "[B]Onların da hasadı gerçekleştirildi. 1500 ton çayır otu üretimi de gerçekleştirdik. Söz konusu üretimlerimiz hayvancılık faaliyetlerinde yem olarak kullanılacak[/B]." dedi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
TİGEM, yerli buğday tohumluklarını çiftçilere dağıtacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt