arkadaşlar genelde adana99(beyaz) ve sektörye(yarı kırmızı) bugday ekiyoruz bölgemizde bir kaç kişide panda(kırmızı) ekiyor
fakat busene nasıl odlu anlamadım gaza geldim tekira isimli bugdaydan ekmeye karar verdim orjinal tohum eken bir tanıdıktan aldım yani ikinci ekim oluyor ektigim tekira tohumu aldıgım tanıdık 650-700 kg almış dekara ve tarlalara adana99 ve tekira ektim azda sektörye ektim ama agrılıklı olarak diger 2 çeşidi (adana99-tekira) ektim
aslında ekim zamnı açacaktım bu konuyu ama bugday bir çıksın bir göreyim dedim bekledim ama işin kötü tarafı kurak bir yıl oldugu için bugdaylar bu ay çıkıyor malesef yani geç kaldı
şimdi benim ilk gözlemim şu oldu tekira ile adana99un çıkışı arasında uçurum var nerdeyse
bu çeşit zor çıkıyor ve çok seyrek nerdeyse tekira ektigm tarlalar boş diyebilirim
adana99 hızla gelişiyor görüntü fena degil
sektörye ise iki çeşidin arası diyebiliriim çıkışta ve gelişimde
benim sormak istedigim bu çeşidi daha önce eken var mı
varsa memnunmusunuz ve bu çeşide ekstra bakım (gübre veya ilaç) yapılıyormu
fiyatı biraz düşük gidiyormuş diyorlar bu dogrumu
netür arazilere ekilmesi uygun mesela bana taban arazilere ekmemi önerdiler bende öyle yaptım
veya benim aklıma gelmeyen sizlerin eklemek istedigi neler var tekira hakkında
şimdiden teşekkür ederim vereceginiz cevaplar için
fakat busene nasıl odlu anlamadım gaza geldim tekira isimli bugdaydan ekmeye karar verdim orjinal tohum eken bir tanıdıktan aldım yani ikinci ekim oluyor ektigim tekira tohumu aldıgım tanıdık 650-700 kg almış dekara ve tarlalara adana99 ve tekira ektim azda sektörye ektim ama agrılıklı olarak diger 2 çeşidi (adana99-tekira) ektim
aslında ekim zamnı açacaktım bu konuyu ama bugday bir çıksın bir göreyim dedim bekledim ama işin kötü tarafı kurak bir yıl oldugu için bugdaylar bu ay çıkıyor malesef yani geç kaldı
şimdi benim ilk gözlemim şu oldu tekira ile adana99un çıkışı arasında uçurum var nerdeyse
bu çeşit zor çıkıyor ve çok seyrek nerdeyse tekira ektigm tarlalar boş diyebilirim
adana99 hızla gelişiyor görüntü fena degil
sektörye ise iki çeşidin arası diyebiliriim çıkışta ve gelişimde
benim sormak istedigim bu çeşidi daha önce eken var mı
varsa memnunmusunuz ve bu çeşide ekstra bakım (gübre veya ilaç) yapılıyormu
fiyatı biraz düşük gidiyormuş diyorlar bu dogrumu
netür arazilere ekilmesi uygun mesela bana taban arazilere ekmemi önerdiler bende öyle yaptım
veya benim aklıma gelmeyen sizlerin eklemek istedigi neler var tekira hakkında
şimdiden teşekkür ederim vereceginiz cevaplar için