Cevap icin teşekkür bugün araya araya sikintiyi buldum vanayi acip kapayan elektrik motoru dişli sıyırmış motoru soktum vanayi elle actim şimdi sıcak hava geliyor o disliyi cikmasini kilimacilarda bulabilirsem takarim elektrik motorunu bulamazsam senin yaptığın gibi hortuma manuel vana takarim kilimacilar dugme bozuk dediler 500tl dediler iscilikte 200 alirdi masraftan kurtuldumKronik hastalıktan bir tanesi. Kabinin üstünde büyük kapak var. 10 tane civarı 13 anahtar tutan vida yı döktüğünde ulaşabilirsin. onu açtığında sağ tarafta yalnız elektronik vana nasıl açılıyor bilmiyorum. 500 TL vermek yerine radyatörden gelen sıcak suyu kesmek için normal su vanası taktırdım. Çok verimli olmasa da manuel olarak sıcak soğuk arası geçiş yapabiliyorsun.
Vanayı sol taraftaki mazot filtre hizasına taktım. Müdahale etmek kolay oluyor.
Vana cok dandik ve cok pahalı sicakta tuttugun zaman fan calismasada sıcak su kabinde dolaştığı icin icerisini isitiyorYukarıda yazıldığı gibi CNH grubu kronik sorun. Bizim jxc serisinde klima peteği ve vanası ön göğüs altında. Bunların bozulma sebebi şu arkadaşlar kontağı her açmada motora elektrik geliyor ve dişliyi zorluyor özellikle jxc kullananlar daha iyi bilir önden çıt çıt çıt ses gelir bazıları onu mazot pompası sanıyor ama o özelliğini yok vana sesi. Aklımızda bulunsun kalorifer/klima düğmesi kullanılmasa bile yaz kış sürekli sıcakta olduğu zaman vanaya elektrik gelip yük binmiyor ve ömrü uzuyor onun için her zaman sıcakta bırakın
Ben şanslıyım ozaman [emoji4] soğukta içeri veya hava isinana kadar kaloriferi kullanırım ama klimayı kullanmam cooook nadir kullanırım ayar genelde sıcakta dururYukarıda yazıldığı gibi CNH grubu kronik sorun. Bizim jxc serisinde klima peteği ve vanası ön göğüs altında. Bunların bozulma sebebi şu arkadaşlar kontağı her açmada motora elektrik geliyor ve dişliyi zorluyor özellikle jxc kullananlar daha iyi bilir önden çıt çıt çıt ses gelir bazıları onu mazot pompası sanıyor ama o özelliğini yok vana sesi. Aklımızda bulunsun kalorifer/klima düğmesi kullanılmasa bile yaz kış sürekli sıcakta olduğu zaman vanaya elektrik gelip yük binmiyor ve ömrü uzuyor onun için her zaman sıcakta bırakın
Klima sistemi Denso marka japon malı vana değil üretici suçlu her kontak açmada elektrik gelip dişliyi zorlayınca arıza vermesi kaçınılmaz.Vana cok dandik ve cok pahalı sicakta tuttugun zaman fan calismasada sıcak su kabinde dolaştığı icin icerisini isitiyor
5 yıldan fazla oldu şansıma sıkıntı çıkmadı geçen yıl baharda sıcağa geçmedi ertesi gün sökerim bu bozuldu dedim sabah sıcağa geçti ellemedim.Ben şanslıyım ozaman [emoji4] soğukta içeri veya hava isinana kadar kaloriferi kullanırım ama klimayı kullanmam cooook nadir kullanırım ayar genelde sıcakta durur