Sitede çoğu kişi merak edip soruyor yararlımı diye bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. tavuk gübresi çok faydalı bir gübredir arkadaşlar. fakat bazı arkadaşlar yumurta tavuğu gübresini atıyolar herhalde ki yaktığı için şikayet ediyolar. normal besi tavuğu gübresi 40 günlük bir gübredir yani onun üzerinde 40 gün yaşamıştır o hayvan hayvan 40 günde yetiştirilip gider ve gübresi boşaltılıp temizlenir.bu yüzden besi tavuğunun gübresi çok az zararlıdır.buğday arpa yulaf her türlü kışı görücek bitkilere isteiğiniz kadar deneyebilirsiniz. yazlık ürünlere gelince hersene evimizin bahçesine tavuk gübresi döküm dağıtıp ekeriz ve verimi çok güzel oluyor. atmadığımız bir yıl pek bişey yapmamıştı.fakat yumurta tavuğunun gübresi derseniz o biraz daha tehlikeli. çünkü o gübre aylarca kümes içinde durduğu için içerisindeki gazı hiçbiyere atamamktadır ve aylarca birikir durur. bi yumurta tavuğunun gübresinin kümesten boşaltılması ancak o hayvanların kaldırılmasından sonra olur buda en az 6 ay civarında ve 18-20 ay duranlar olur. birde yumurta tavuğu yumurtasında bulunan kireç itibarı ile biraz daha etkili olmaktadır. bu yüzden yaz mahsüllerinde yumurta tavuğu gübresi eğer düzenli ve az sulama yapılıp çok dozajda atılırsa o yüzden yakma olasılığı fazladır. ve atılan gübreyi tarlaya yığılı bir öbek halinde uzun zaman bekletmemekte fayda var çünkü o koca öbeğin bütün asidi ve minerali bulunduğu yerin toprağına etki ettiği için o öbek kısmı yarın öbür gün yanabilir ama bu topraktan toprağada değişir tabi. şahsen ben baen 6-7 ay sonra dağıtıyorum ama bi zararı olmuyor besi tavuğu olduğu için.demek istedğim o ki tavuk gübresi zararlı değil aksine çok faydalı bir gübredir. bu durum bazı piliç şirketlerine bir ek iş ve gelir kaynağı daha yaratmıştır. şeker piliç adlı firma bu dışkıyı işleyip paketleyip satışa sunmuş. bilginize olsun arkadaşlar. anlş-*s ok-*-s
NATURAL PLANTın Toprağa Etkileri
Tavuk dışkılarının aerobik (havalı) koşullarda fermentasyonundan elde edilen doğal organik karakterli ve çevre dostu bir gübre olup ;
- Toprakların su tutma kapasitesinin ve havalanmasını arttırarak bitki gelişimine yardımcı olur.
- Toprakların daha kolay işlenmesine yardımcı olur ve bitki köklerinin topraktaki nüfuzunu kolaylaştırır.
- Toprakta tanelerinin kümeleşmesine (agregatlaşma) yardımcı olur ve erozyon riskini azaltır
- Kabuk tabakasının oluşumunu azaltarak,toprağa suyun girişini hızlandırır ve yüzey akışını azaltır.
- Toprakta sıkışma oluşumunu engeller ve toprağın işlenmesini kolaylaştırır.
- Azot, fosfor, potasyum, kükürt, kalsiyum ve magnezyum gibi bir çok besin maddesini içermesi nedeniyle bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır.
- Tarım ilaçlarının ve ağır metallerin toprağa olumsuz etkilerini azaltır.
- Bitkiler ve toprak mikroorganizmaları için besin maddesi yanında vitamin, hormon ve antibiyotik kaynağı olarak hizmet eder.
- Toprak mikroorganizmaları için karbon ve enerji kaynağıdır.
- Bitkiler ve toprak mikroorganizmaları için besin maddesi yanında vitamin kaynağı olarak hizmet eder.
ORGANİK GÜBRELER
KANATLI KATI HAYVAN GÜBRESİ
NATUREL PLANT
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
Organik Madde
Toplam Azot (N)
Organik Azot
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5)
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)
Toplam (Hümik+Fülvik) Asit
Maksimum Nem
Karbon/Azot Oranı (C/N)
EC ( dS/m)
PH Aralığ : W/W
: % 40
: % 1
: % 1
: % 2
: % 2
: % 15
: % 20
: 15.1
: 6.5
: 6.4 - 8.4
UYGULAMA DOZU ve ZAMANI
Bitkiler Önerilen Miktar KullanıZamanı
Buğday (sulu) 110-130 kg/dekar Ekimden önce
Mısır 200-220 kg/dekar Ekimden önce
Patates 200-220 kg/dekar Dikimden önce
Çeltik,Ayçiçeği,Şeker Pancarı 180-200 kg/dekar Ekimden önce
Pamuk 150-180 kg/dekar Ekimden önce
Soğan 120-150 kg/dekar Ekimden önce
Tütün 40-60 kg/dekar Dikimden önce
Domates,Biber,Patlıcan,Kabak 210-230 kg/dekar Dikimden önce
Hıyar,Fasulye 190-210 kg/dekar Dikimden önce
Ispanak,Pırasa,Marul,Lahana 150-200 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Havuç,Turp,Çilek 180-200 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Kavun,Karpuz 160-180 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Çay 200-300 kg/dekar Sonbahar,İlkbahar
Uygulama Şekli: Ekim ve dikimden önce toprak hazırlığı aşamasında toprak yüzeyine homojen bir şekilde serpilerek uygulanmalı ve toprakta iyice karıştırılmalıdır.
Meyve Ağaçları (küçük ağaç) 1-2 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Meyve Ağaçları (büyük ağaç) 2-4 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Bağ (yeni tesis edilmiş) 1-3 kg omca başına Sonbahar,İlkbahar
Bağ (meyvede) 3-5 kg omca başına Sonbahar,İlkbahar
Zeytin (küçük ağaç) 3-5 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Zeytin (büyük ağaç) 7-10 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Narenciye (küçük ağaç) 1-3 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Narenciye (büyük ağaç) 3-5 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
İncir 2-3 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Fındık 2-4 kg ocak başına Sonbahar,İlkbahar
Muz 3-5 kg ocak başına Sonbahar,İlkbahar
Uygulama Şekli: Ağaçların taç izdüşümleri içerisinde kalan bölgeye eşit bir şekilde serpilerek uygulanmalı ve toprakla iyice karıştırılmalı ve sulanmalıdır.
Çiçekli Dış Mekan (Park-Bahçe)Bitkileri 250-350 g/m2 İlkbahar
Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları 100-120 g/m2 İlkbahar
Çim Alanları 200-300 g/m2 Sonbahar,İlkbahar
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri 150-175 g/saksı İlkbahar
Çiçeksiz İç Mekan (Saksı) Bitkileri 100-120 g/saksı İlkbahar
Uygulama Şekli:
Çiçekli dış mekan bitkilerinde ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı aşamasında,
Çiçekli ve çiçeksiz iç mekan süs bitkilerinde tercihen ilkbahar saksı toprağı hazırlarken
veya geç Sonbaharda bitkiler durgunluk dönemine girdiğinde,
Odunsu bitkiler ve süs çalılarında ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı aşamasında
Çim alanlarında kış çıkışından ve erken ilkbahardan başlayarak 4-6 haftada bir,sonbahar ve kış öncesi dönemde ise 8 haftada bir olacak şekilde yüzeye eşit bir şekilde kullanılır.
FİRMA BEYANI
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder.Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır.Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite,kalıntılar,etkili olmayış ve vs.)kullanıcının sorumluluğundadır.
DEPOLAMA ŞARTLARI
Orijinal ambalajında normal şartlar altında (serin ve kuru yerlerde) muhafaza ediniz.
Ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız.Normal şartlarda en az üç yıl süre ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder.Depolama sıcaklığı 0 ila + 35 derece arasında olmalıdır.
UYARILAR:
* Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz
* Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız
* Gübreleme esnasında maske,eldiven ve gözlük kullanınız
* Göz,yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz teması halinde bol su ile yıkayınız
* Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz
LİSANS NO : 0290
TESCİL NO :
PARTİ/SERİ NO :
ÜRETİM TARİHİ :
SON KULLANMA TARİHİ : Üretim tarihinden itibaren üç yıldır
NET AĞIRLIK :1-2-3-5-10-15-20-25-50 Kg
ÜRETİCİ FİRMA
ŞEKER PİLİÇ ve YEM SANAYİ TİCARET A.Ş
Balıkesir Asfaltı 6.Km PK: 30 BANDIRMA / BALIKESİR
Tel: 0266 733 84 20 Fax:0266 733 84 23
NATURAL PLANTın Toprağa Etkileri
Tavuk dışkılarının aerobik (havalı) koşullarda fermentasyonundan elde edilen doğal organik karakterli ve çevre dostu bir gübre olup ;
- Toprakların su tutma kapasitesinin ve havalanmasını arttırarak bitki gelişimine yardımcı olur.
- Toprakların daha kolay işlenmesine yardımcı olur ve bitki köklerinin topraktaki nüfuzunu kolaylaştırır.
- Toprakta tanelerinin kümeleşmesine (agregatlaşma) yardımcı olur ve erozyon riskini azaltır
- Kabuk tabakasının oluşumunu azaltarak,toprağa suyun girişini hızlandırır ve yüzey akışını azaltır.
- Toprakta sıkışma oluşumunu engeller ve toprağın işlenmesini kolaylaştırır.
- Azot, fosfor, potasyum, kükürt, kalsiyum ve magnezyum gibi bir çok besin maddesini içermesi nedeniyle bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır.
- Tarım ilaçlarının ve ağır metallerin toprağa olumsuz etkilerini azaltır.
- Bitkiler ve toprak mikroorganizmaları için besin maddesi yanında vitamin, hormon ve antibiyotik kaynağı olarak hizmet eder.
- Toprak mikroorganizmaları için karbon ve enerji kaynağıdır.
- Bitkiler ve toprak mikroorganizmaları için besin maddesi yanında vitamin kaynağı olarak hizmet eder.
ORGANİK GÜBRELER
KANATLI KATI HAYVAN GÜBRESİ
NATUREL PLANT
GARANTİ EDİLEN İÇERİK
Organik Madde
Toplam Azot (N)
Organik Azot
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5)
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)
Toplam (Hümik+Fülvik) Asit
Maksimum Nem
Karbon/Azot Oranı (C/N)
EC ( dS/m)
PH Aralığ : W/W
: % 40
: % 1
: % 1
: % 2
: % 2
: % 15
: % 20
: 15.1
: 6.5
: 6.4 - 8.4
UYGULAMA DOZU ve ZAMANI
Bitkiler Önerilen Miktar KullanıZamanı
Buğday (sulu) 110-130 kg/dekar Ekimden önce
Mısır 200-220 kg/dekar Ekimden önce
Patates 200-220 kg/dekar Dikimden önce
Çeltik,Ayçiçeği,Şeker Pancarı 180-200 kg/dekar Ekimden önce
Pamuk 150-180 kg/dekar Ekimden önce
Soğan 120-150 kg/dekar Ekimden önce
Tütün 40-60 kg/dekar Dikimden önce
Domates,Biber,Patlıcan,Kabak 210-230 kg/dekar Dikimden önce
Hıyar,Fasulye 190-210 kg/dekar Dikimden önce
Ispanak,Pırasa,Marul,Lahana 150-200 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Havuç,Turp,Çilek 180-200 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Kavun,Karpuz 160-180 kg/dekar Ekim-Dikimden önce
Çay 200-300 kg/dekar Sonbahar,İlkbahar
Uygulama Şekli: Ekim ve dikimden önce toprak hazırlığı aşamasında toprak yüzeyine homojen bir şekilde serpilerek uygulanmalı ve toprakta iyice karıştırılmalıdır.
Meyve Ağaçları (küçük ağaç) 1-2 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Meyve Ağaçları (büyük ağaç) 2-4 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Bağ (yeni tesis edilmiş) 1-3 kg omca başına Sonbahar,İlkbahar
Bağ (meyvede) 3-5 kg omca başına Sonbahar,İlkbahar
Zeytin (küçük ağaç) 3-5 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Zeytin (büyük ağaç) 7-10 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Narenciye (küçük ağaç) 1-3 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Narenciye (büyük ağaç) 3-5 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
İncir 2-3 kg ağaç başına Sonbahar,İlkbahar
Fındık 2-4 kg ocak başına Sonbahar,İlkbahar
Muz 3-5 kg ocak başına Sonbahar,İlkbahar
Uygulama Şekli: Ağaçların taç izdüşümleri içerisinde kalan bölgeye eşit bir şekilde serpilerek uygulanmalı ve toprakla iyice karıştırılmalı ve sulanmalıdır.
Çiçekli Dış Mekan (Park-Bahçe)Bitkileri 250-350 g/m2 İlkbahar
Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları 100-120 g/m2 İlkbahar
Çim Alanları 200-300 g/m2 Sonbahar,İlkbahar
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri 150-175 g/saksı İlkbahar
Çiçeksiz İç Mekan (Saksı) Bitkileri 100-120 g/saksı İlkbahar
Uygulama Şekli:
Çiçekli dış mekan bitkilerinde ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı aşamasında,
Çiçekli ve çiçeksiz iç mekan süs bitkilerinde tercihen ilkbahar saksı toprağı hazırlarken
veya geç Sonbaharda bitkiler durgunluk dönemine girdiğinde,
Odunsu bitkiler ve süs çalılarında ilkbahar başlangıcında toprak hazırlığı aşamasında
Çim alanlarında kış çıkışından ve erken ilkbahardan başlayarak 4-6 haftada bir,sonbahar ve kış öncesi dönemde ise 8 haftada bir olacak şekilde yüzeye eşit bir şekilde kullanılır.
FİRMA BEYANI
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder.Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır.Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite,kalıntılar,etkili olmayış ve vs.)kullanıcının sorumluluğundadır.
DEPOLAMA ŞARTLARI
Orijinal ambalajında normal şartlar altında (serin ve kuru yerlerde) muhafaza ediniz.
Ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız.Normal şartlarda en az üç yıl süre ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder.Depolama sıcaklığı 0 ila + 35 derece arasında olmalıdır.
UYARILAR:
* Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz
* Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız
* Gübreleme esnasında maske,eldiven ve gözlük kullanınız
* Göz,yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz teması halinde bol su ile yıkayınız
* Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz
LİSANS NO : 0290
TESCİL NO :
PARTİ/SERİ NO :
ÜRETİM TARİHİ :
SON KULLANMA TARİHİ : Üretim tarihinden itibaren üç yıldır
NET AĞIRLIK :1-2-3-5-10-15-20-25-50 Kg
ÜRETİCİ FİRMA
ŞEKER PİLİÇ ve YEM SANAYİ TİCARET A.Ş
Balıkesir Asfaltı 6.Km PK: 30 BANDIRMA / BALIKESİR
Tel: 0266 733 84 20 Fax:0266 733 84 23