sayın arkdaşlar ürünlerinizi TARSİM e sigorta ettirirken oyuna gelmeyin.bu yazımı çok dikkatli okuyunuz.
konu şu eger araziniz ÇKS ye kayıtlı ise tarsim otomatik olrak ürün degerlerini ve birim fiyatını giriyor sizden imzalamak ve kabul etmek kalıyor.çok büyük haksızlık ve vurgun yapıyor.
örnek 50 dönüm arpanız var kuru tarım deker verimi 300 kğ kğ fiyatı 430 tl den size poliçe sunuyor.
örnek 50 dekar nohut ektiniz dekar verimi 100 kğ birim fiyatı kğ 1,3 tl
bunu çks degilde geleneksel yaptırıranız sizin belirlyeceginiz verim ve degerler tl olarak kabul ediyorlar.
eger ÇKS olurda hasarınız olursa %100 hasarın %80 ini ödüyor artı tarlanızı hasat ederseniz
alınan ürün verim hesabdan düşüyor.
%10 hasar olursa hiç ödeme yok
%10 ile 100 arasında bir hasar olursa %10 muaf
bu yüzden sorunlarınızı şikayetlerinizi TARIM VEGIDA BAKANLIGI TARIM REFORMU GENEL MÜÜDRLÜĞÜNE YAZINIZ.
TÜM TARİM VE ÇİFÇİLİKLE SORUN VE ŞİKAYETLERİNİZİ TALEPLERİNİZİ BURAYA MEKTUPLA YAZINIZ.
ben çks li tarsimi iptal ettirdim bakalıga başvurdum.
bir dolu hasarı gören olrak başından geçmiş olarak konuyu sizlere aktardım.
bügün arpa 550-585 tl
nohut 4 tl 6 tl
iken 1,3 tlye nohut var mı?
400 tl ye arpa var mı ?
tarsim sömürmek istiyor.
uyanık olun.
başak oluştugunda kıymet ve deger altında yeni poliçe düzenlemeye kanmayın......
konu şu eger araziniz ÇKS ye kayıtlı ise tarsim otomatik olrak ürün degerlerini ve birim fiyatını giriyor sizden imzalamak ve kabul etmek kalıyor.çok büyük haksızlık ve vurgun yapıyor.
örnek 50 dönüm arpanız var kuru tarım deker verimi 300 kğ kğ fiyatı 430 tl den size poliçe sunuyor.
örnek 50 dekar nohut ektiniz dekar verimi 100 kğ birim fiyatı kğ 1,3 tl
bunu çks degilde geleneksel yaptırıranız sizin belirlyeceginiz verim ve degerler tl olarak kabul ediyorlar.
eger ÇKS olurda hasarınız olursa %100 hasarın %80 ini ödüyor artı tarlanızı hasat ederseniz
alınan ürün verim hesabdan düşüyor.
%10 hasar olursa hiç ödeme yok
%10 ile 100 arasında bir hasar olursa %10 muaf
bu yüzden sorunlarınızı şikayetlerinizi TARIM VEGIDA BAKANLIGI TARIM REFORMU GENEL MÜÜDRLÜĞÜNE YAZINIZ.
TÜM TARİM VE ÇİFÇİLİKLE SORUN VE ŞİKAYETLERİNİZİ TALEPLERİNİZİ BURAYA MEKTUPLA YAZINIZ.
ben çks li tarsimi iptal ettirdim bakalıga başvurdum.
bir dolu hasarı gören olrak başından geçmiş olarak konuyu sizlere aktardım.
bügün arpa 550-585 tl
nohut 4 tl 6 tl
iken 1,3 tlye nohut var mı?
400 tl ye arpa var mı ?
tarsim sömürmek istiyor.
uyanık olun.
başak oluştugunda kıymet ve deger altında yeni poliçe düzenlemeye kanmayın......