biz tarlalarımıza genelde en fazla 22 en az 18 kg tohum atarız. geçen sene 35 dönüm bir tarlada denemek için 27 kg tohum atmıştık, iyi olacağını ümit ediyordum ve gecen zaman içerisinde nail abi'mizin açmış olduğu bir konudada, bu konu ile ilgili bilgilendirici tahmin yorumları yazmıştık. bu konuyu biçimden sonra paylaşacağıma söz vermiştim. http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-324/mf-265-s-e-g252bre-serpme-2010-mart-ay305/
22 kg tohum attığım tarlalardan genelde tahmini değil tartı bazında, dönüme 320 kg ile 410 kg arasında verimler aldım. ancak kendi fikrimce denemek için ektiğim bu tarladan kg bazında 290 kg aldım, buğday kalıp olarak aynı, ama kg basmadı ve direk yemlik fiyatına gitti.
Biliyorduk ama anladımki Ankara'da tarla ve hava şartları, fazla tohumu yetiştiremiyor. yağış iyi olsa bile.
22 kg tohum attığım tarlalardan genelde tahmini değil tartı bazında, dönüme 320 kg ile 410 kg arasında verimler aldım. ancak kendi fikrimce denemek için ektiğim bu tarladan kg bazında 290 kg aldım, buğday kalıp olarak aynı, ama kg basmadı ve direk yemlik fiyatına gitti.
Biliyorduk ama anladımki Ankara'da tarla ve hava şartları, fazla tohumu yetiştiremiyor. yağış iyi olsa bile.