Arpanın üzerine balyalara bol tuz at tuz olan balyaları arasında girmiyor her sene 30kg tuz atardik balyara ve arpaya 5sene önce sattık hayvanlarıArkadaşlar merhaba..şu sıralar başımız tarla fareleri ile dertte.. piyasada satılan zehirli buğdayı kullanıyoruz ama onuda yemiyorlar ( tabi taze arpa buğday dururken) bir tavsiyesi yada mücadele yolu gösterecek varmı ??
Hocam şuan balya değil ..tarlada ekin halde
Hocam şuan balya değil ..tarlada ekin halde
Konya karapinarda 100 dekar yonca ektim..Tarla faresi ile 2 yıl mücadele etmeye çalıştım... 1000 fare 1 yılda 60000 oluyor. Denemediğim yöntem kalmadı egzoz gazi.zehirli buğday. Salma sulama hiç biri çözüm olmadi... en son bi arkadaşın tavsiyesi ile basf firmasinin storm secure mum blok fare zehiri kullandim. Mart 2020 yilinda 30 kilo ile kis mucadelesi yaptim... elhamdulillah kökü kesildi etraftan gelenleride her bicimden sonra calisan deliklere birakiyorum. Cogalmasini onlemek adina.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim..peki kaç deliğe ne kadar ilaç kullanmak gerekiyor.. ne kadara ihtiyacım olacak hesaplamak için önemlide
Aciga degil ambar deligine atilacak oyle bi risk yok.Selamun aleykum allah işini rast getirsin peki yoncayı biçtikten sonra zehir blokları balyanın içinde kalma ihtimali varmı sonra hayvana veripte hayvanları zehirlemeyelim bi akrabam yonca satın aldı içinden çıktı...
Yanlis uygulanmis demek ki. Ayrica hedef disi kedi kopek tilki bu urunu yemiyor. Ölen farelerde ortada gorunmuyor 100 dekari uygulama sonrasi dolaştım 5 adet ölu fare 2 adet mum blok yarim olarak dışarda gördüm.Aciga degil ambar deligine atilacak oyle bi risk yok.