sebazios link=topic=82888.msg987370#msg987370 date=1427638640' Alıntı:
Iç Anadolu ' nun kireçlilikle başı belada, bizim kireç noksanlığı ile. Ama 340 kg çok çıkmış. Bu kadar eksiklik varsa toprakta asitleşme de başlamıştır. Uygulamayı belirli bir süreye (3-4 yıl gibi) bölerek yapmanız daha hayırlı olur.
Bizde uygulayanlar anıza saçıp hemen ardından (rüzgar erozyonuna uğramaması için) pullukla kapaklayarak yapıyor işlemi. Bu kadar. Çok bir şeyi yok.
Lakin tarlada şu an mahsul varsa, eksiklik stresinin azaltmak için yapraktan kalsiyum takviyesini ihmal etmeyin çünkü kalsiyum iz element vs değil. Bitki tarafından çok kullanılan, aynı azot, fosfor, potasyum gibi bir makro elementir. Eksiklik durumundan bitkilerde ciddi şekilde cılızlık görülüyor.
Son olarak uygulama yaptığınız ilk yıl azotlu gübre kullanımını bir nebze azaltın. Kalsiyum ile Azot sinerjiktir. Birbirlerinin alımını hızlandırırlar.
Konu için teşekkürler suan 3 yıldır cayir olarak kullanıyorum ama bu sene nadas yapıp seneye ekicem kısmetse kreci atıp pullukla mi devireyim yoksa sürdükten sonra karıştırırken mi diye karar veremiyordum siteye başvurup bilgi almak istedim ph 5.9 organik maddesi 1.75 cikmisti