"10 bin personelimiz sahada, köylerde" dünyanın en kısa ve komik fıkrası
1 Allah'ın kulu kalmadı köylerde senelerdir tamamı merkezlere cekildi.. iyi ki bu kafayla ordu yönetip savasa girmiyolar
Tam bi üvey evlat muamelesi ve ayrımcılıktı madurlar adına sevindim.. lakin proje tam bi "masabası" ben yazdım oldu projesiydi.. ve sonuc fiyasko.. 1980 lerde yine bi aklıevvel denemisti.. mitosikletli tarım timleri.. köpekler motorlara dalınca o da böyle olmusmus
Neyse 10 bin kisi oyle boyle istihdam edilmis oldu iste.. cumleten gecmis olsun..
Ama aklıma geldikce hala gülüyom.. bakanların, yetkililerin "köylerdeki 10 bin personelimiz" sözüne kim neresiyle gülüyosa artık..
Benim edindiğim bilgiye göre . Bu personeli bildigimiz şekilde surmusler . Herhangi hazırlık konut vs kısmına bakilmadan. Ne sosyal yaşantı nede birsey gozedilmis.Büyük umutlarla dönemin Tarım Bakanı Sami GÜÇLÜ'nün başlattığı KÖY-MER projesinin modifiyeli hali. Çok mesafe katedilsede hala mevcut memurlar ile ( evet bu son haliylede ) aynı konuma gelemeyen bir ideal uğruna yaralanma, taciz gibi büyük sorunların yaşandığı sıkıntılı bir süreçtir KÖY-MER ve devamındaki TAR-GEL projesi.
Siz ne düşünüyorsunuz bilmemde, Tarım Bakanlığının en kalifiye gurubu bu kişilerdir, özellikle ilk başlayanlar. Bakanlığın bordo berelileri desek belki abartı olmaz. Bakanlığa üvey evlat olarak giriş yaptılar hala üvey evlat muamelesi görüyorlar. Evin beslemesi gibi olsalarda il-ilçe müdürlüklerinin eli ayağıdırlar.
Allah sonlarını hayır edip, ( memur zihniyetine tam bulaşmadan ) devlete, millete daha iyi hizmet edebilecekleri fırsat nasip etsin.
Ben proje dahilinde çalışan değilim ama bence bu adım ile bu kişiler "Şaptılar şeker oldular" durumundalar. Kaşıdılar, kaşıdılar ( Targel personeli ) sonunda yarayı kanattılar.